Очаква се Зеленски да пристигне днес в България

  • 06 юли 2023 06:34

  • 2202
  • 0
Очаква се Зеленски да пристигне днес в България
© Getty Images/Guliver

Очаква се президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да пристигне днес в България.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13749

До момента няма официална информация от българските власти за визитата заради сериозните мерки за сигурност около посещенията на украинския държавен глава в чужбина.

Мирослав Севлиевски: Визитата на Зеленски в София е важна за България

Военният министър Тодор Тагарев призна, че тече подготовка по подобна визита, но изрази притеснения, че заради изтеклата предварителна информация тя може да бъде отменена.

Посещението е по покана на Министерския съвет, а не на президентството. Не е ясно и дали, ако пристигне у нас, Зеленски ще се срещне с държавния глава Румен Радев.

Посещенията на Зеленски зад граница се пазят в пълна конфиденциалност до последния момент. Основната цел на визитите зад граница е осигуряване на военна помощ за Украйна.

Ако Зеленски пристигне днес у нас, България ще бъде втората държава, която украинският президент посещава на източния фланг на НАТО след Полша.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини