Вътрешният министър: Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%

  • 05 юли 2023 11:21

  • 1287
  • 0
Вътрешният министър: Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%
© Bulphoto, архив

Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%, стоим плътно зад исканията на синдикатите. Това заяви вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

“Изцяло подкрепяме и стоим плътно зад исканията на синдикатите за увеличение на заплатите на полицейските служители. Ако министерството на финансите прояви разбиране, считам, че по-голямата част от исканията ще се случат”, посочи Стоянов.

Стоянов бе категоричен, че за увеличение с под 10% изобщо не става въпрос. “Непрекъснато водим разговори с финансовия министър, писмено сме отправили своите предложения, днес ще продължат разговорите. В Министерски съвет днес това е темата. Има искания, които са от години, и те не се променят, точно затова отново отправяме тези искания, и настояваме поне част от тях да се случат. Засега финансовият министър не поставя условия, поне няма категорично поставено такова”, допълни още вътрешният министър. 

МВР празнува 144 г. от създаването си

Относно годишнината от катастрофата на бул. "Черни връх", както и случаят “Семерджиев”, Стоянов коментира:  “Има присъда от 20 години. Не мога да коментирам дали е справедлива или не. Предприемаме абсолютно всички мерки, засилваме контрола по пътищата, настояваме за максимално бързо закупуване на автомобили и технически средства, с които да се контролира движението".

По думите му става въпрос за 370 автомобила, като част от тях са високоскоростни. По отношение на неправомерното движение по автомагистрала "Тракия" Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните призова гражданите да подават адекватни сигнали при такива случаи. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини