Костадин Костадинов: Внасяме точката за референдума за лева за разглеждане в НС

  • 04 юли 2023 13:24

  • 2591
  • 0
Костадин Костадинов: Внасяме точката за референдума за лева за разглеждане в НС
© Булфото

"Днес внасяме в парламента точката за референдума за лева за разглеждане утре, сряда (5 юли)". Това съобщи пред БНР лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика и обясни, че досега са внасяли предложение за разглеждане на тази точка (в дневния ред на заседанието - б.р.) в парламентарните комисии, но е било отхвърляно.

"Имаме право като опозиция всяка първа сряда на месеца да внесем точка, която е задължителна. Утре точката ще влезе в дневния ред. След това народните представители имат два избора - или гласуват "за", или гласуват "против", няма трети вариант", подчерта той и уточни, че не е задължително разглеждането в парламентарна комисия, защото "това е решение - тип декларация - не се изисква задължително гледане в комисия".

Ако Народното събрание не приеме решение за референдума за лева, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" ще поиска мнението на президента, категорично заяви Костадинов и коментира: "Юристите в НС на ПП-ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в си мислят, че по този начин ще стопират референдума. Парламентът не е последната инстанция. Президентът е този, който решава. В случая, ако се вземе дори отрицателно решение от НС, президентът е в пълното си право да свика референдум".

"Възраждане" обвиниха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в "позорно бягство" и обявиха, че референдум за еврото ще има така или иначе

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини