Уволняват шефа на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ заради хеликоптера над "Градина"

  • 03 юли 2023 17:09

  • 2320
  • 0
Уволняват шефа на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ заради хеликоптера над "Градина"
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Отстраняват от поста главния директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов.

Това заяви транспортният министър Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника

Уволнението следва случая с хеликоптер, прелетял на опасно ниска височина над плаж "Градина", от който са хвърляни фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков.

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж "Градина", транспортният министър с проверка

„Този полет е в разрез с всички правила. Компанията, която го е извършила, е правила подобни полети и преди и не е обърнато достатъчно внимание на безопасността им. Това е рецидив", категоричен е министърът.

"Ние като правителство няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола”, заяви той.

За момента няма решение кой ще замести Щерионов.

„Изготвя се заповед за проверка на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на пилота. Предстоят сериозни действия от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети обяснения и от пилота защо и как е провокиран да бъде изпълнен този полет. Не е изключено да бъде отнет лицензът както на оператора, така и на пилота”, поясни той. 

Гвозейков допълни, че е научил последен за случая, което е недопустимо.

„Контролът е занижен и всеки си прави каквото си иска, когато има солидна сума пари, за които трябва да бъде извършен полета”, заключи министърът.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини