Политологът проф. Антоний Тодоров: От въображението на политиците зависи дали правителството ще устои

  • 30 юни 2023 21:54

  • 854
  • 0
Политологът проф. Антоний Тодоров: От въображението на политиците зависи дали правителството ще устои
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Притестни ме, като видях метежа на Пригожин. Учудих се. Не можех да си представя какви последици може да има това за България и за Европа. Отдавна се смята, че т.нар. частни армии би трябвало да бъдат забранени от ООН като терористични организации. Те са една опасност за света. Това заяви политологът проф. Антоний Тодоров в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Знаем трудностите, с които бе формирано това правителство. Имаше две очаквания в народа – желанието за промяна, която се роди на протестите и очакванията за редовно правителство. Трябваше да е ясно, че правителство не може да се сформира без участие на поне една от двете големи партии в НС. Стигнаха до правителство, което е на ПП-ДБ, което бе единствено възможното. В една такава необичайна ситуация и решенията ще бъдат необичайни. Ротационен премиер е нещо нечувано в българската история. Не знам дали ще устои това правителство. Всичко зависи от въображението на политиците“, обясни той.

Социолог от "Алфа рисърч": Отливът от ГЕРБ и ПП-ДБ не е съществен

На въпрос какво показва издигането на Васил Терзиев Тодоров заяви: „Веднага се заговори за потеклото му. Това е една риторика, с която отдавна сме приключили. Това е човек, който много е постигнал. Нашето общество е шарено. 30 години след Прехода, ако не си кажем, че идва ново поколение, няма да напреднем много“, предупреди той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини