Регионалният министър: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

  • 30 юни 2023 14:53

  • 583
  • 0
Регионалният министър: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г., каза Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, министър на регионалното развитие и благоустройството в отговор на въпрос на Ивайло Папов от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" относно строежа на скоростния път I-1 Ботевград - Мездра по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание.

"Жизненоважно е този път да го видим готов колкото се може по-скоро. Преди три години започна изграждането на трасето, което е с дължина от 34 км", изтъкна Папов.

"Два са лотовете, в момента се изграждат пътните платна, но междувременно се е наложило препроектиране на пет пътни възли с кръгови кръстовища и това е забавило изпълнението", обясни министър Цеков.

Министър Андрей Цеков: Всички общински проекти ще бъдат дофинансирани

По негови думи трасето е международна пътна артерия и промените, които осигуряват преминаване на автомобилопотока през две нива, а не през пет кръгови кръстовища, е разумният вариант за скоростен път. Цеков каза, че очаква до края на 2023 г. да бъдат изградени пътните платна с дължина около 25 км. До края на 2024 г. ще бъдат изградени и съоръженията, когато трасето ще бъде въведено в експлоатация, обясни още министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини