Премиерът: Правя всичко възможно, за да се стигне до ротация с Мария Габриел

  • 29 юни 2023 12:46

  • 1677
  • 0
© Кадър: БНТ

Правя всичко възможно, за да извървим всички етапи и да се стигне до ротация с Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Това заяви премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С пред журналисти в Брюксел. 

Там, където се срещат принципите, ще търсят общи действия. В някои отношения има проблеми с върховенството на закона, но трябва да търсим как да продължим напред. Търси се взаимодействие в българския парламент - това е процес, който е труден, но съм оптимист, че можем да извървим този път заедно както в българския парламент, така и на европейско равнище, посочи акад. Денков. 

Относно одобрената кандидатура на Илиана Иванова за нов български еврокомисар, Денков заяви: "В писмо покана от Урсула фон дер Лайен тя поиска двама кандидати. Изпратихме двама и казахме, че процесът ще бъде според правила на ЕК. Малко бях изненадан, че толкова бързо се развиха събитията, но явно това е процедурата, която е приета. Фон дер Лайен каза, че е взела това решение, каза аргументи, които няма да предавам. Това, което се разбрахме, че официалното съобщение трябва да додйе от ЕК". 

Премиерът Николай Денков в Брюксел: Кабинетът полага усилия за второ плащане по ПВУ до края на годината

По темата Шенген, министър-председателят отбеляза, че тези решения (ветото на Австрия и Нидерландия) се взима на база на доверието. "Прокрадват се елементи на доверие, за да се види какво се случва. Казах и на Марк Рюте, и на австрийския канцлер, да ги включим в тези групи в България, за да имат преки впечатления и да обсъдим проблемите на място", допълни той.

„Това, което показа опитът за преврат, или каквото беше това събитие, че този натиск в агресията навън, е отслабил Русия отвътре. Една нестабилност в ядрена държава винаги създава притеснения. Най-доброто е да се стабилизира Русия и да изтегли войските си от Украйна, да се възстанови мира в международно признатите граници”, заяви Денков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини