Йордан Иванов (ПП-ДБ): Правят се опити да се подменя дневния ред, но ние няма да го позволим

  • 28 юни 2023 17:51

  • 829
  • 0
Йордан Иванов (ПП-ДБ): Правят се опити да се подменя дневния ред, но ние няма да го позволим
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Доволни сме от отдръпването на ДПС, защото се дава възможност за катализиране на процесите в България. Това е една положителна стъпка. Ние очаквахме от всички партии да се свали напрежението, за да се проведе задълбочен разговор какво може да се случи. Това заяви депутатът Йордан Иванов от Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Трудно могат да се постигне разбирателство по конституционните промени на лидерските срещи, но е важно е, че определихме формат, в който да се отвори Конституцията“, призна той.

„Днес не е разглеждан имунитета на Борисов. Подобни твърдения са лъжа. Не можем да накараме никой от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да се откаже от имунитета си. Българските граждани не дадоха мандат за радикална промяна, а да си сътрудничим с проевропейските партии. Ние нямаме промяна в отношението си към това, което ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са правили по време на управлението си“, увери Иванов.

Комисия без Пеевски ще прави конституционните промени

Според Иванов е много важно да се разгледа първо съдебната реформа.

"Допуснатото за разглеждане искане на Гешев в Конституционния съд се явява пречка за избор на нов главен прокурор. Парламентът освен това трябва да избере нов Висш съдебен съвет. Конституционният съд ще се занимава с това противоконституционен ли е механизмът, по който главният прокурор се освобождава с 13, а не със 17 гласа във Висшия съдебен съвет", обясни той. 

„Защото тогава, когато успеем да намерим достатъчно широка платформа, на която да стъпим в българския парламент, това би дало над 180 гласа и тогава се минава по-ускорен начин“, допълни Иванов.

По думите му няма промяна в техните ценности.

„Това мнозинство съществува, за да може България да влезе в еврозоната, в Шенген и да се проведе мащабна конституционна реформа. Правят се опити да се подменя дневния ред, но ние няма да го позволим. Тогава, когато ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в методически не спазват приоритетите, правителството ще подаде оставка“, изтъкна Йордан Иванов.

„Бюджетът е олицетворение на обществения договор. Това е бюджетът на дадените обещания. Това, което казахме на гражданите сега го изпълняваме“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини