Проф. Георги Фотев, чието изказване за "Възраждане" премиерът цитира, с нов коментар

  • 27 юни 2023 21:26

  • 7217
  • 0
Проф. Георги Фотев, чието изказване за "Възраждане" премиерът цитира, с нов коментар
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Премиерът, вътрешният и правосъдният министър направиха извънредно изявление срещу партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че "в българския парламент вилнее неофашистка партия". Последва остра позиция на Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, който видя поръчка партията му да бъде ликвидирана. Министър-председателят цитира изказване на проф. Георги Фотев.

Светът не е уютен в България. Хората имат остро чувство за несправедливост. Настъпва фрагментиране на обществото. Появяват се хора, които искат да дадат решение на сложни въпроси по прост начин. Разбира се, не става въпрос да се използват такива заклеймяващи думи, когато ние казваме, че има партия, която няма нищо общо с демократичните и европейските ценности, посочи проф. Фотев пред Нова телевизия.

Той добави, че една от фундаменталните европейски ценности е свободата, а нейната родина е Европа.

"Големите проблеми започват с малки акции от този тип": Правителството призова "Възраждане" да спрат с агресията

Какво е извезено на знамето на Първата легия на Раковски - "Свобода или смърт". Какво казва Левски? Всички го знаят, дори и децата, но въпросът е да го промислим и да го почувстваме. Той казва: "България да бъде равноправна сред европейските народи". Какво е извезено на знамето на Райна Княгиня - "Свобода или смърт". Това са хората на нашето ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател, които смятат, че свободата е по-върховна ценност, дори от живота, заяви проф. Фотев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини