Меглена Кунева: България и Румъния трябва да получат и компенсации заради задържането им пред вратата на Шенген

  • 27 юни 2023 15:12

  • 842
  • 0
Меглена Кунева: България и Румъния трябва да получат и компенсации заради задържането им пред вратата на Шенген
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Гърция е страната, която най-мого е подкрепяла България. Това никога не трябва да се забравя, защото е билет за бъдещето. Това каза първият български еврокомисар Меглена Кунева по време на Софийския икономически форум IV в София.

Европейският парламент ще приеме една много окуражаваща декларация, която настоява за приемането на България и Румъния в Шенген. Те трябва да получат и компенсации защото задържането им пред вратата на Шенген е било несправедливо, каза Кунева.

По думите ѝ, ако ЕС беше федерация, правителството и парламентът щяха да кажат „Да“, но сега всяка от страните-членки има своята дума. Кунева припомни, че Нидерландия е страната, снабдила България с катер, който да пази черноморската ни граница.

Премиерът Денков: България показа няколко успешни модела, които да бъдат включени в целия процес на регионална кооперация

„Хайде да прочетем нашите новини и да видим как ние ще оценим собствения си напредък“, каза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод това дали ЕС ще признае политическия напредък на България.

„Отговорът е тук и ние го знаем. Ако ние имаме разпознат успех, че сме напреднали със съдебната реформа и службите за сигурност. Ние можем да се критикуваме, но трябва да кажем какво следва – това искат да чуят и нашите партньори“, каза още Кунева.

„Победата е навик. Ние загубихме навика да побеждаваме, когато става въпрос за присъединяване“, каза още тя.

„Доскоро Шенген не беше във фокуса на общественото мнение. Това не е да пътуваш по-бързо до Гърция, това е икономика, екология, доверие, печат за качество, означава, че държавата се управлява добре“, каза още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини