Атанас Славов: Сарафов ще дава убедителни отговори по казуса "Осемте джуджета"

  • 23 юни 2023 21:27

  • 1943
  • 0
Атанас Славов: Сарафов ще дава убедителни отговори по казуса "Осемте джуджета"
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието председателства ВСС, но има право само да се изказва. Ще поставя въпросите, сързани с влиянието и натиска в съдебната система и казуса "Осемте джуджета", по който г-н Сарафов ще трябва да даде убедителни отговори. Това заяви в интервю за "Панорама" министърът на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в.

Той разясни защо сегашният състав на Висшият съдебен съвет не е този, който трябва да избере обвинител номер 1 на България. "В момента ВСС е отвъд конституционният си и законен мандат, нямат обществено доверие", посочи правосъдният министър, като обясни, че в случай, че този ВСС избере нов главен прокурор, то обществената ерозия и доверието в правосъдие ще стигне до минимум.

Славов припомни, че оставката на Гешев беше поискана още при неговия избор преди 3 години и половина. "Става дума за продължителен процес, благодарение на българското гражданско общество", подчерта министърът на правосъдието. 

С искане за съдебна реформа: Протест в центъра на столицата

"В началото на май след инцидента с взира: първа ПП-ДБ постави въпроса за отговорността на г-н Сарафов, включително поиска оставката му от парламентарната трибуна", припомни Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в.

Прависти: Не бива да се открива процедура за главен прокурор преди избор на нов ВСС

"Ще има ли реформаторско управление на България, или рискуваме да се върнем в безвремието отпреди месеци?", попита той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини