Илхан Кючюк: Демократичните сили трябва да изграждат образа на България в ЕС

  • 22 юни 2023 14:48

  • 234
  • 0
Илхан Кючюк: Демократичните сили трябва да изграждат образа на България в ЕС
©
Слушай новината Слушай новината

„Сигурността ще бъде ключовата тема на тези европейски избори. И тя няма как да не върви ръка за ръка с по-голямата автономия, защото по-голяма сигурност значи по-голяма автономия и стъпки в глобалните дела на ЕС. Докато ние в България не разберем механизмът за функциониране на ЕС, няма как Съюза да работи за нас. Демократичните сили трябва да защитават европейската интеграция на България и да работят за големия международен образ на България, който се свързва с двата големи приоритета – Шенген и Еврозоната.“, заяви Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е по време на събитието за размяна на мнения на АЛДЕ –„Към избори за Европейски парламент през 2024 г.“.

Кючюк подчерта, че на предстоящите европейски избори ще сме свидетели на класическата дилема – европейско срещу национално. По думите му другата ключова тема ще бъде сигурността. И тя няма как да не върви ръка за ръка с по-голямата автономия на ЕС и стъпки в глобалните дела на Съюза.

„Това може да се случи, когато се потърсят начини как продоволствената сигурност да бъде до голяма степен и европейски проблем, въпросите на доставка на медицински капацитет, стратегически суровини, видяхме липсата по време на пандемията. Това може да стане с повече европейски решения.“, подчерта Кючюк.

На срещата присъства председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, който приветства гостите в началото на събитието и със загриженост подчерта: „Глобалният ред е на кръстопът между демокрацията и авторитарни режими. Свидетели сме на популизъм, който разчита на лъжата, противопоставянето, разделението, омразата, принудата и цензурата, за да ограничава политическите, гражданските и човешките права и свободи. Наблюдава се нарастващо разочарование от демокрацията и все по-голямо привличане към радикалната "ефективност".“

Предвид предстоящите избори през 2024г., събитието предостави уникална възможност на гражданите да изразят мнението си за въздействието на разширяването върху демокрацията, правата на човека и икономическия просперитет и за това как либералите следва да оформят визията за обединена и приобщаваща Европа.

Илхан Кючюк поиска отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония

На събитието присъстваха зам.-председателят на НС Филиз Хюсменова, зам.-председателите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с д-р инж. Хасан Азис и Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен,  народните представители доц. д-р Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със,  Ализан Яхова, Марио Рангелов,  Севим Али, Фатме Рамадан, Дженал Топалова, Анджей Джандев, Павлин Кръстев, Елван Гюркаш и Осман Мурадов и председателят на Младежко ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и народен представител Сезгин Мехмед.

Последвайте канала на

Десислава Станева
234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини