От ДПС внесоха законопроект за чуждестранните инвестиции, обясниха каква е целта му

  • 22 юни 2023 10:39

  • 687
  • 0
© Novini.bg

Днес от Движението за права и свободи внесохме в деловодството на Народното събрание законопроект, който изменя Закона за насърчаване на инвестициите и създава механизъм за прилагане на регламент на ЕС, с което се създава рамка за скрининг на преки чуждестранни инвестиции в Съюза. Това обяви на брифинг в парламента Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, предаде репортер на Novini.bg

По думите му по този начин ще хармонизираме националното ни законодателство с това на ЕС, допълвайки, че целта е да се създаде здравословна среда за устойчиви и трайни инвестиции.

ЕК с препоръка за "златните паспорти"

Целта е българската икономика и в частност тази на ЕС да бъдат защитени от инвестиции с т.нар. корозивен капитал, т.е. от инвестиции, които могат да навредят на националната сигурност или обществения ред в България или на евроатлантическите партньори на страната ни, обясни Анастасов и уточни, че такъв закон вече действа в 18 от 27 страни-членки на ЕС.

Депутатът поясни, че със закона ще бъде създаден Съвет за преките чуждестранни инвестиции към министъра на иновациите и растежа, който ще има задачата да разглежда всички чуждестранни инвестиции, касаещи националната ни сигурност и обществения ред.

Последвайте канала на

Владимир Василев
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини