Дянков за Бюджет 2023: Трудно ще е

  • 20 юни 2023 13:43

  • 964
  • 0
Дянков за Бюджет 2023: Трудно ще е
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

"Около бюджета ще се види колко е стабилна управляващата коалиция. Бюджет 2023 ще бъде реално за пет месеца. Затова ще бъде трудно, да не кажа невъзможно, да се направят такива промени, за да се стигне рамката на 3% бюджетен дефицит. Ако въобще може да се стигне до такъв дефицит, ще трябва да се режат из основа разходи за инфраструктура. Това няма да се хареса на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, особено преди местните избори. ДДС трябва да бъде върнато на предишните нива, отпреди пандемията, но това ще е трудно политически". 

Това каза пред БНР Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, бивш финансов министър. 

И допълни, че в следващите дни ще се види рамка на Бюджет 2023, която при влизане в парламента рязко може да се измени

"Двете основни партии ще имат различни интереси, затова смятам, че ще има доста спорове, няма нищо да премине тихо", каза Дянков.

В предаването "12+3" Дянков подчерта, че инфлационният натиск е такъв, че хората с основание искат по-високи заплати и социални придобивки, затова ще се гледат приходите

Според него ще бъде трудно за следващата година да се направи бюджет с дефицит под 3% без допълнителни лишения и рязания на разходи. 

"Ситуацията е трудна, повече от обикновено. На министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще му бъде много трудно", коментира той. 

Мартин Димитров: Очакваме Бюджет 2023 да влезе в НС в началото на юли

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини