Никола Минчев: Същото мнозинство, което избра Иван Гешев, го „отстреля”

  • 20 юни 2023 08:12

  • 1433
  • 0
Никола Минчев: Същото мнозинство, което избра Иван Гешев, го „отстреля”
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Това, което се случи с избирането на Борислав Срафов не е процес, който влияе положително на обществената нагласа. Целият този процес на избор създава усещане,че не се търси дълбока реформа и качествена промяна в съдебната система".

Това заяви в ефира на Нова тв Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от"

"Ние от ПП-ДБ по казуса с отстраняването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, не мислим, че някой в този процес се е изпрал. Това, което получихме с махането на Гешев не е качествената промяна, която търсихме", уточни той.

Попитан чувстват ли се измамени и използвани, Минчев каза, че няма как да бъдат използвани, тъй като не държат лостове за отстраняването на Гешев.

На въпрос каква е гаранцията, че сегашния ВСС няма да избере нов главен прокурор, Минчев каза, че няма как да осуетят такъв избор.

„Не вдигаме ръце, можем да направим законодателни промени и да направим тази рамка, която да не допуска подобни случай за в бъдеще“, обясни той.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ за избора на Сарафов: Имитация на промяна!

„Същото мнозинство, което избра Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във преди 3 години и половина, което го защитаваше доста сериозно в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождаване, внесени от Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия и Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. като министри на правосъдието, това са хората, които стояха зад "отстрелването" на Гешев”. 

Той се съгласи с мнението на колегата си Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, който заяви, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с стоят зад голяма част от състава на ВСС, избрал Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. като изпълняващ функциите на главен прокурор, след отстраняването на бившия обвинител номер 1 Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

 Според Минчев изборът на Сарафов не влияе добре на бъдещите промени, които кабинетът предвижда.

„Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени изцяло фигурата на главния прокурор”, категоричен е народният представител.

По думите му, който и да заеме поста, трябва да бъде с ограничена власт.

Относно новината, която плъзна, че искат да лансират Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за кмет на София, с подкрепата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са беше категоричен, че това е фейк и няма такова нещо. Той увери, че съвсем скоро ще кажат кой ще е кандидатът за кмет на столицата.

 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини