Габриел: Очакваме от северномакедонските власти да направят разследване

  • 15 юни 2023 11:57

  • 765
  • 0
Габриел: Очакваме от северномакедонските власти да направят разследване
© Булфото (архив)

Вчера имаше среща между представител на Министерството на външните работи и посланика на Република Северна Македония, където много ясно отново беше изразена загрижеността за това, че очакваме от властите в Северна Македония да направят своето разследване. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която коментира случая с нападението срещу съпредседателя на сдружение на българи в град Струга Бекир Кадриески. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1276

„Мерките бяха взети незабавно с публикуване на сайта на Министерството на външните работи на ясна позиция, в която казахме, че до нас тази информация вече е достигнала и изискахме да разполагаме с цялата информация. Това в момента тече“, каза Габриел. 

Нападателят на Бекир Кадриески от Струга е задържан

„Разбира се изразяваме загриженост във връзка с езика на омразата, който за нас е недопустим и неприемлив“, посочи още вицепремиерът и министър на външните работи. 

Габриел допълни, че до момента няма постъпило искане от страна на пострадалия да се лекува в България. 

„ Готови сме във всеки един момент, включително и в постоянна връзка с нашия посланик в Скопие, да реагираме“, уточни Мария Габриел. 

Припомняме, че на 13 юни съпредседателят на Сдружението на българите „Шемето” в Струга беше нападнат от неизвестни лица на публично място в града. Те започнали да го обиждат и му нанесли удари.

Вицепремиерът Мария Габриел коментира темата след участието си в провеждащата се в София кръгла маса на тема „Мерки за борбата с домашно насилие и насилие основано на пола в България“, организирана от „Асоциация Анимус“. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини