Джамбазки: Калинките и къпинките се пазят, ама ако е българин пребит - всички са слепи

  • 14 юни 2023 14:35

  • 28524
  • 0
© Фейсбук

Евродепутатът и съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – коментира пред NOVINI.BG поредният случай на насилие в РСМ (Република Северна Македония).

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

Припомняме ви, че вчера бе пребит председателят на българското сдружение в Струга.

Пребиха председателя на българско сдружение в Струга, РСМ

Бекир Кадриески е станал обект на поредния престъпен акт на омраза заради българското си самосъзнание.

Всичко това се случва, според Джамбазки, благодарение на любезното съдействие на това, че българската позиция е променена. „В последните месеци трябва да се набие някой българин“, каза той и заяви, че трябва да се каже ясно от България, че Македония трябва да прекрати кандидатстването за ЕС.

Според него изобщо не трябва да се очаква някаква защита да получат хората с българско самосъзнание с РСМ.

„Когато пребиеш някой, означава, че нарушаваш човешки права. Тук, в ЕП, човешките права са над всичко. Пази се всяка калинка, къпинка, но когато стане въпрос за българите в РСМ, всички стават слепи.

Пребитият председател на българското сдружение в Струга бил преследван от 1996 г. насам

Джамбазки коментира изобщо ситуацията на Балканите. Според него всичко там зависи от ситуациите и от нищо друго. По думите му, двуличието и лицемерието са много виновни за случващото се днес.

„Напрежението на Балканите ще ескалира някога“, категоричен е Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – и напомни какво се случва при игра с огън.

Цялото интервю с Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – пред екипа на NOVINI.BG  в Страсбург може да гледате и ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
28524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини