Радан Кънев: ГЕРБ е в слаба позиция в управленската формула с ПП-ДБ

  • 08 юни 2023 17:45

  • 982
  • 15
Радан Кънев: ГЕРБ е в слаба позиция в управленската формула с ПП-ДБ
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Беше задължително отстраняването на главния прокурор, след всичко, което се случи. Това, което наблюдаваме в момента показва, че зависимостите в българското правосъдие са стигнали до такава величина, че те го компрометират. Без сериозна реформа в системата не можем да говорим за правова държава. Тепърва ще се наложат години усилия в различни сектори, за да има напредък в страната ни. Това заяви евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Това, което наблюдаваме в съдебната система може да е оздравително. Надявам се, че такива мерки се взимат. Очевидно е, че е необходимо конституционно мнозинство. Това е една от най-важните задачи в този парламент“, подчерта той.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и коментира и трудната коалиционна формула, която пое управлението на страната.

Акад. Денков: Нямаме време, никой няма да ни даде сто дни

„На първо място всяко управление трябва да постигне напредък в сферата на сигурността. С практически същата важност е икономическата стабилност. Българската индустрия се намира в една доста добра пазарна форма в последните години, но тя се нуждае от подкрепа. Знам с каква надежда бизнесът очакваше да има експертен кабинет. Такава формула за управление трябваше да се намери. След инвазията в Украйна, ситуацията драматично се промени. Възможната и полезна формула на управление е с едновременната подкрепа на Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това е шанс да излезем от политическата криза“, смята евродепутатът.

„Това е тежък политически компромис. Компромисът е полезен елемент в една парламентарна демокрация. Много е хубаво, че тази формула беше намерена и политиците трябва да бъдат поздравени за това“, подчерта той.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в тази управленска формула е в слаба позиция. Съвсем нормално е в тази ситуация те да търсят провокация и отслабване на коалицията, която е излъчила правителството. Стъпка по стъпка това мнозинство ще бъде постигано на много тежка цена и с ловка парламентарна дипломация. Христо Иванов е поел тази тежка и неблагодарна роля. Всяко ключово решение ще се вземе след тежки преговори“, прогнозира Кънев.

„Това правителство ще се мери дългосрочно и по резултатите и успехите му. Политическите партии имат пред себе си местни и парламентарни избори, където ще са конкуренти“, каза още евродепутатът.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
982 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2023.06.08 | 20:15

15
Я, педал на живо по телевизията....

2023.06.08 | 20:13

14
Я педераст

2023.06.08 | 19:34

13
Европейци, време е да изключите телевизора и да се организирате-зовът французи и англичани в туитър

2023.06.08 | 19:29

12
,,Разпространени кадри от Ongar Academy Essex показват ученичка, нокаутирана от предполагаем МЪЖ БЕЖЕНЕЦ ОТ СИРИЯ Свидетели твърдят, че е избухнала битка между сирийско момиче и бяло момиче Твърди се, че след това семейството на сирийските момичета се е появило от хотела, в който живеят, и е нападнало момиче, както се вижда на кадрите, нокаутира я...''
Иванчо

2023.06.08 | 19:14

10
Този запъртък е забавен.

2023.06.08 | 19:11

9
,,НИКОГА няма да живея в общество, където клането на малки деца и майки се смята за „новото нормално“!! Време е да отвърнем на удара, така че бъдещите поколения никога да не смятат това поведение за част от ежедневието. Топлите думи от лидерите няма да помогнат!''-това казва французин

2023.06.08 | 19:05

7
,,Глобалистките политици донесоха война в Европа, в нашия дом! Сирийски търсещ убежище наръга много хора в Анси, Франция. Най-малко пет деца рискуват живота си заради наранявания. Кой пусна този звяр в Европа?''

2023.06.08 | 19:09

8
Мдааа клипът с дивака как иска да наръга детенце в количка бе изтрит ШШШттттт в Европа всичко е цветя и рози казва цензурата А клипа бе потресаващ Но хората не трябва да знаят истината
Цв

2023.06.08 | 19:01

6
Тоя па червей откъде изпълзя!
Ттт

2023.06.08 | 18:29

5
Рада дълбоката.. К"" во мръсна ти..

Добави коментар

Водещи новини