Българо-американско военно учение в Безмер и Ново село (снимки)

  • 30 юли 2012 16:03

  • 4189
  • 1
Българо-американско военно учение в Безмер и Ново село (снимки)
© Булфото

Министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик изгледаха днес ученията на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Force – 12”. 

В района на авиобаза Безмер и Учебен полигон „Ново село“ съвместни действия демонстрираха военни подразделения от България, САЩ, Македония и Украйна. Те показаха зареждане с гориво на вертолети „Кугър“ с работещи двигатели от самолет-цистерна КС-130, различни способи за десант, артилерийски и минохвъргачен огън, действия на конвой на съюзнически сили и авиомедицинска евакуация с вертолети „Кугър“, съобщава "Булфото".

Съвместната българо-американска подготовка "Black Sea Rotational Force – 12", се провежда в периода от 27 юни до 5 август 2012 г. В нея от българска страна участват над 500 военнослужещи от министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, включително парашутисти и медицински екипи, както и летателна техника - самолет С–27 J и вертолети AS 532 AL "Cougar". От американска страна участват подразделения от Морската пехота на САЩ с транспортни самолети КС-130. Целта на подготовката е повишаване нивото на оперативна съвместимост между подразделенията на двете страни при операции по поддържане на мира и контра-терористични операции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Щик

2014.11.04 | 17:41

1
Военните подразделения на България и САЩ -днес демонстрираха на учебният полигон в Ново село -- десант против Русия.Ученията се проведоха под патронажа на Джеймс Уорлик-американският посланик.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини