Владислав Панев (ДБ): Никой не е щастлив от този кабинет, но няма друг вариант - служебният е дискредитиран

  • 02 юни 2023 21:08

  • 997
  • 10
Владислав Панев (ДБ): Никой не е щастлив от този кабинет, но няма друг вариант - служебният е дискредитиран
©
Слушай новината Слушай новината

"Промените в Конституцията ще бъдат основен приоритет на парламентарното мнозинство, така че доц. Славов би могъл да допринесе за по-качествено и по-бързо написване на текстовете. Винаги сме следвали тезата за експертност на това правителство и не сме търсили пледирали за повече хора от ДБ", заяви депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Според него никой не е щастлив от този кабинет, но "това математически е единственият вариант".

"Обещахме на избирателите си, че ще работим за кабинет с нашия мандат. Освен това, представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в него е само Мария Габриел, което е допустимо отклонение от първоначалния план. Постигнахме добро съотношение по експерти - политици", обясни Панев. 

ПП и ГЕРБ се разбраха: Акад. Денков и Мария Габриел в един глас: Ще се водим от върховенството на правото

Депутатът призна, че доверието между отделните политически сили в парламента е много слабо, но може да бъде изградено чрез гласуване на закони. 

"За конституционна реформа се изискват поне 2/3 мнозинство, така че разговори за нея не трябва да има само с ДПС, а и с другите партии в НС", категоричен бе той, като допълни, че "много неща през следващите седмици могат да ни изядат главата". 

Панев коментира и изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ, в които се чува Христо Иванов да предлага Комисия по имунитетите към НС.

"Даването на имунитета е лично решение. Не се притеснявам от нищо и бих дал своя, ако ми го поискат", каза той в отговор на въпроса трябва ли Бойко Борисов да се откаже доброволно от своя имунитет.

Депутатът не пропусна да изрази мнението си относно изказванията на президента през последните дни. 

"Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран. Ако има нови избори, това ще му е шестият. Услади му се", каза гостът на Bulgaria ON AIR.

Панев каза още, че ДБ са успели да постигнат част от целта си - в окончателния проектокабинет присъстват повече имена на експерти, отколкото преди месец. Той съобщи и че с ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са обсъждали борд по номинации за регулаторите, който да преценява професионалните качества на кандидатите, тъй като "сега служат за бухалки".

"Такъв кабинет би могъл да бъде преходен, докато се осъществят определени намерения, сред които промени в съдебната власт и ускоряването на конкурентоспособността на икономиката", заключи той.

Мая Йорданова
997 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.06.03 | 09:58

10
Дадем ли оръжията си на Зеленски, от НАТО ще кажат, че сме без въоръжение и трябва да бъдем защитавани. Ще настанят у нас още чужди войски. А атакуват ли последните Русия оттук, руските ракети ще ударят веднага пусковите установки и летищата, от където тръгва нападението. Ударът ще е по нас, онези веднага ще поискат примирие. Ще гледат да се измъкнат.А че тук щяло да стане лунната долина. Нищо, няма да остане никой, за да ги проклина!

2023.06.03 | 09:58

9
Със същия иgи0Tckи възторг,с който някогашните депутати акламираха победите на хилядолетния Райх,днес наследниците им бленуват за поход срещу Русия.Да дадем тежко оръжие и военна подкрепа на Украйна.Същата порода копои нарязаха ракетите,закриха Козлодуй,унищожиха образованието,сринаха селското стопанство и разбиха индустрията.Сега им е поръчано да ликвидират сетните съпротивителни сили на страната.Те не искат Украйна да стане силна,те искат България да стане беззащитна.

2023.06.03 | 09:43

8
Тe3и пegepacTu u /\ecbuйku пpaвят цeлият тo3и пpecтъпeн cгoвop oт cтpax 3a жaлkият cи и3вpaтeн, нeщacтeн живoтeц. 3apaди cтpaxa cи oт Pycия тe3и пegepacTu u /\ecbuйku щe ни вkapaт в cъcтoяниe нa вoйнa cpeщy Pycия, caмo и caмo дa 3aпa3ят и3вpaтeнoтo cи и бe3мeтeжнo cъщecтвyвaнe, kaтo вkapaт цeлият бългapckи нapoд в cвoитe cтpaxoвe и caтaниcтkи въждeлeния! Тe щe жepтвaт вcичko, caмo нe ce6e cи, cтaндapтa cи и имyщecтвoтo cи - т.e. pa3биpaй нapoд и дъpжaвa!
аз

2023.06.03 | 09:40

7
От това което ще направят ще се види дали ще има щастливи ,щото важното е какво ще стане!!

2023.06.03 | 09:31

6
Какъв гад трябва да си , за да тръгнеш срещу най - свестния ни държавник какъвто е генерал РАДЕВ , ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ ! Уважаван политик по целия свят , обичан от народа си ! Предателски медии , драскачи , откровени лъжци и купени изменници лаят срещу него ! Ще го защитим !!!

2023.06.03 | 09:31

5
Оценките на РАДЕВ за ПП , че са шарлатани и че мандатът им за правителство е дискредитиран са точни и обективни ! Проектоправителството е вредно и опасно за страната , няма доверието на народа и ще донесе беди на държавата ! То служи на чужди интереси !

2023.06.03 | 09:02

4
Парламента е диcкрeдитиpaн и избpaн с мaшиннa измaмa. Cлуже бен кaбинeт е eдинcтвен шaнс за Бългapия.
????

2023.06.03 | 08:35

3
А бе,че как така никой бе "Другарю"Панев,а "Другарят-ЛИЧНОСТ-евроантлатик"Бойко М.Борисов ????!!! Той е НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ в България ,СЕГА!!! ВСИЧКИ без ИЗКЛЮЧЕНИЕ го ПАЗЯТ !!!???? А,ЗАЩО ли???? Наистина ли са толкова ГОЛЕМИ КРАЖБИТЕ,ДАЛАВАРИТЕ и ЗАМЕСЕНИТЕ в тях ,та е това ПАЗЕНЕ,"Другарю"Панев ????
Тенев

2023.06.03 | 03:54

2
Ма верно ли- две години кой ви върши работата бе отворенгяз?
анон

2023.06.02 | 21:34

1
На тоя тракторо-комбаинист Ко му дава ефир?

Добави коментар

Водещи новини