Министър Демерджиев с нови разкрития за Пепи Еврото, убийството на Къро и атентата срещу Гешев

  • 01 юни 2023 17:34

  • 9213
  • 5
Министър Демерджиев с нови разкрития за Пепи Еврото, убийството на Къро и атентата срещу Гешев
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ние отдавна живеем в две паралелни държави. Дълго време насрещната теза бе, че няма проблеми и трябва да оставим независимата съдебна власт да работи. Сега, обаче истината лъсна. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Това, което наблюдаваме, е върхът на айсберга. Има много хора, които решават човешки съдби без да им мигне окото срещу пари и влияние. Тези случаи будеха недоволство сред хората", посочи той.

По думите му това чудовище функционирало в унисон с политическите партии.

Демерджиев: 160 полицаи охраняват различни лица заради войната в прокуратурата

„Това се е случвало много назад във времето. Сега хората го виждат ясно. Аз не виждам още тази воля да се скъса с този модел веднъж завинаги. Той няма да изчезне с махането на Иван Гешев. Хората ги е страх да подават сигнали, защото са ставал обект на преследване. Трябва да създадем среда, в която хората да се чувстват сигурни и да дават показания“, каза вътрешният министър.

„Нашите действия се свеждат до това да изпълняваме постановления на прокуратурата. Ние не сме част от война между представители в прокуратурата. МВР не е страна, а изпълнява законовите си правомощия“, подчерта той.

„Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото. Престъплението касае принуда. Продължаваме да го търсим. Проверяваме данни, че някой наш служител е саботирал това търсене“, обясни министърът на вътрешните работи.

„Не мога да знам докъде стигат контактите на този господин. Доколкото се твърдеше в медиите, възложил съм проверка. Извършваме претърсвания на места, посочени от прокуратурата. Прокурорът знае защо ги издирва. Някои сред издирваните са популярни. Не сме намерили голяма част от тези лица. Не съм сигурен, че някои са били на територията на страната“, добави той.

Демерджиев уточни, че в постановлението за задържането на Кристиян Христов, свързан с „Осемте джуджета“, е пишело с големи букви, че незабавно е трябвало да бъде осигурено за процесуално следствени действия.

„Кристиян Христов предната вечер се е обадил в полицията, за да търси защита и търси начин да изнесе факти и обстоятелства. По-късно отново се свързва с конкретните структури и казва, че няма да дойде на сутринта, а следобед. На сутринта идват прокурорските постановления. Не знаем къде е лицето, отведено е в Софийска районна прокуратура“, каза той.

Според министъра на вътрешните работи взривът до автомобила на главния прокрур Иван Гешев е бил подготвен от професионалисти, но не е целял убийство.

„Следата на извършителите на убийството на Красимир Каменов – Къро не сочи да е българска, но не може да се отхвърли версията, че поръчителят е в България“, допълни Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9213 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.06.01 | 22:10

5
Значи, нищо конкретно
Анонимен

2023.06.01 | 18:45

4
ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС СА ДЛЪЖНИ ДА СТИСНАТ РЪЦЕТЕ И ДА СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ!

2023.06.01 | 18:29

3
Да комунист скапан ...вашата ще бъде изметена много скоро

2023.06.01 | 18:04

2
Да, живеем в две паралелни държави. 93% в едната и 7% в другата. Ама 7% правят ала бала.
Ti

2023.06.01 | 17:40

1
Тиквар

Добави коментар

Водещи новини