Терзийски: Радев опитва да провали мандата ни, след записите сме по-силни

  • 31 май 2023 08:45

  • 889
  • 5
Терзийски: Радев опитва да провали мандата ни, след записите сме по-силни
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Вчера в НС видяхме опит за дискредитиране на втория мандат. Това беше координирана акция, в която президент и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" говорят с една и съща риторика. Очевидно има сили, които не искат да бъде реализиран вторият мандат. Много партии и личности свалиха маските и се видя, че не искат да има редовно правителство. Нездрави сили опитват да дестабилизират демокрацията. След записите сме още по-силни и целеустремени", заяви депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Йордан Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

По думите му държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е тръгнал срещу реализацията на втория мандат и поради тази причина са излезли на протест пред президентството. 

"Той ни заблуди, че ще се бори срещу мафията. В момента опитва да провали реализацията на едно евроатлантическо правителство. Президентът има ангажимент да даде мандат, но няма ангажимент да оказва влияние и да провокира провала на този мандат. Този протест не беше организиран от нас. Имаше хиляди хора на улиците, които не бяха организирани от нас, бяха дошли импулсивно. Виждаме тази енергия, която беше при свалянето на Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са", обясни Терзийски в "България сутрин".

Очевидно нашата евроатлантическа ориентация е проблем за определени сили и това води до разломи, организирани акции от партии, служби, прокуратура, президентство, смята депутатът.

Ген. Атанасов за отношението на Радев: Отидохме да ни връчи мандата, а щеше да ни набие

Терзийски изтъкна, че това още повече ги амбицира да не се отказват от реализиране на мандата.

"Г-жа Габриел е разумен човек с амбиции. Не е дошла тук да държи ключа на фризера. Ще има конструктивен диалог, но виждаме координираната АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския. Не вярвам, че работещият формат е да си комуникираме през медиите. Трябва да се види допирната точка на двете страни. На Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент не му е първата партия, която да напусне. Сега ще създаде своя. Не знам кога ще напусне и нея", каза още депутатът от коалицията ПП-ДБ.

"Не може да направим компромис с нашите принципи, ангажименти и евроатлантическото бъдеще на България. Ако не успеем да формираме правителство, ще останем със служебна президентска власт. Категорично не се притесняваме от нови избори, но не е в интерес на страната служебната власт да продължи още 3-4 месеца. Служебната власт е вредна по всякакъв начин. За бюджета най-важно е да има правителство и редовен кабинет, за да може да бъде приет", подчерта Терзийски.

Той добави, че нямат притеснения да си дадат имунитетите, тъй като няма от какво да се притесняват. Според него прокуратурата изведнъж се е разработила и трябва да се запитаме защо точно сега, както и дали това не е опит да се провали правителството. 

Росица Валентинова
889 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.31 | 20:54

5
Кое ти е по-силното л.айно миризливо и тъпо.

2023.05.31 | 10:29

4
До 4. Ко речи? В бг. се доказват кой е по - продажен и най - голям гъзолизец на англосаксите като теб.
вашето име

2023.05.31 | 09:17

1
правите народа на глупаци!!!! за толкова глупави ли ни мислите?
смех

2023.05.31 | 09:57

3
дааа време е да разкараме русоРОБИТЕ. година и нещо борисов нямаше имунитет - като се видя че ще има правителство - и хоп айде ще го съдим... ГолЕм страх тресе Руския ( външен ) кенеф, както каза един от малкото ДПС
Тенев

2023.05.31 | 09:34

2
Явно!

Добави коментар

Водещи новини