Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ

  • 26 май 2023 08:51

  • 2114
  • 9
© Кадър: БНТ

Страхът от такова правителство (между ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, бел. ред.) е предизвикан много преди изборите. Трябва да се запази самообладание, първите две сили са направили ход, който ще е добър за България, а вече тъмни и невидими сили правят всичко възможно, за да го предотвратят. Това коментира в ефира на БНТ политологът доц. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Той добави, че опасенията за съставянето на редовно правителство са от доста отдавна и окуражи политиците от двете водещи формации да довършат започнатото, уточнявайки, че има достатъчно натрупан опит по света относно ротационните управления.

Първият премиер, който е договорен, е от втората политическа сила (акад. Денков, бел. ред.), а това е голям жест, който показва, че всички са се променили, дори Бойко Борисов. Промяната е факт. Просто това е единствената формула, която може да проработи в сегашната ситуация, каза още доц. Малинов.

Експертът обаче напомни, че това е временно примирие между ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в името на общия интерес, а не брак за четири години.

„Ако не се запази интегритета на ПП и вътре надделят центробежните процеси, намаляват шансовете за съставяне на правителство. Този пореден епизод изглежда като постановка, в която има не една, а много пушки, с една основна цел да се блокират всички парламентарни процедури, не само тази за съставяне на правителство“, посочи от своя страна социологът Боряна Димитрова.

От ПП разкриха как са били записвани и какви игрички върти Радостин Василев: Това е един емоционално нестабилен човек

Тя призова ПП да бъде по-внимателна в кадровата си политика, визирайки Радостин Василев, за когото сподели, че на него не може да се разчита и го определли като "бомба със закъснител".

На България ѝ трябва редовно правителство, за да действа в рамките на парламентарната демокрация. Няма ли правителство, нямаме изпълнителна власт, защото сегашната изпълнителна власт е безконтролна, добави социологът.

По думите ѝ, за да има по-малко напрежение между ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, би било хубаво в проектокабинета "Денков-Габриел" да присъстват повече експерти и по-малко политически лица.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2114 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.06.03 | 16:37

9
боже какъв идиот
Р Василев не желае предателство!

2023.05.26 | 10:41

8
Ако Радо Василев направи партия ще гласувам за него, защото той държи за предизборните обещания, не иска да предава избирателите и българите трябва да застанат зад такива като него, в противен случай ще останем заложници на мафията на ББ и неговата мрежа в медиите от "Поли толози и АналИ за Тури и Прасе чни точки". Неко герб и ПП - продължаваме измамата да отиват на предсрочни избори заедно в коалиция и да видим заедно с техните малки партньори дали ще имат повече от 20%.
Драги българи събудете от

2023.05.26 | 10:40

7
Дълбокия сън, спрете да избирате мафията. Не се връзвайте на герберските псевдо доценти и псевдо професори, които се хабилитираха на гърба на много по умни по достойни от тях, но Бойко ги направи такива за да му правят "свирки" в медиите.

2023.05.26 | 10:07

6
тоя и лайното си преглъща от яд, че го прецакаха за евродупетат

2023.05.26 | 10:07

5
тоя и лайното си преглъща от яд, че го прецакаха за евродупетат

2023.05.26 | 09:45

4
platen bokluk e kakvo tolkova mnogo moje da bade postignato ot dvete nai kradlivi i kravarski partii vav balgaria
Дядо Йоцо

2023.05.26 | 09:22

3
Щом тъмни сили се опитват да мътят водата на други тъмни сили, значи е приятелски огън.
гошо

2023.05.26 | 09:04

2
ГЕРБ са мафия,какви по-тъмни сили търсиш?

2023.05.26 | 09:02

1
Тъмни сили ви накараха да се прегърните бе мишок

Добави коментар

Водещи новини