Президентът Радев посрещна хърватския си колега Зоран Миланович

  • 25 май 2023 12:27

  • 471
  • 1
Президентът Радев посрещна хърватския си колега Зоран Миланович
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена посрещнаха държавния глава на Хърватия Зоран Миланович и неговата съпруга Саня Мусич Миланович на официална церемония пред сградата на президентството. 

Президентът на Хърватия е у нас на официално посещение по покана на Радев.

Президентът на Хърватия пристига у нас по покана на Радев

Във фокуса на разговорите между двамата президенти ще бъдат перспективите за разширяване на българо-хърватското сътрудничество, задълбочаването на двустранния диалог на най-високо равнище, както и теми от регионалния и европейски дневен ред, информират от прессекретариата на президента.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Зоран Миланович ще проведат среща на „четири очи“, след която ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации. По-късно президентите ще дадат изявления за медиите.

По време на посещението си Зоран Миланович ще се срещне със служебния министър-председател Гълъб Донев и председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков.

Държавният глава на Хърватия ще изнесе лекция пред студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
471 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.25 | 12:41

1
Какъв селски чукундур си бе Мунчо...

Добави коментар

Водещи новини