Ще има ли кабинет с втория мандат на ПП-ДБ?

  • 23 май 2023 08:35

  • 2032
  • 4
© Булфото (архив)

„България е чудесна държава, защото в нея непрекъснато се случват чудеса. Когато се говори за ротиращи се министър-председатели нещо са се объркали, не са разбрали като са чели Конституцията. Ще има ротиращи се правителства, а не ротиращи се министър-председатели. Такова нещо не може да стане“, обясни конституционалистът Пламен Киров.

Той допълни, че оставката на министър-председателя влече след себе си оставката на цялото правителство, което означава, че ще се формира процедурата за формиране на ново правителство и избор на министър-председател.

Припомняме, че вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха план за ротационно управление с втория мандат.

„Имам спомени, че някои хора говореха: „Ние никога, под никаква форма няма да направим правителство с ГЕРБ, подкрепено от ГЕРБ и в един момент това се случи. Някой пък беше арестуван – и това трябва да се забрави“, заяви пиарът Нидал Алгафари.

Според социолога Андрей Райчев Бойко Борисов е имал една единствена цел и я е постигнал, а именно да излезе от изолация.

„Този, който го арестува, му каза: „Ела, сега да направим правителство“, добави Райчев.

Политологът доцент Петър Чолаков заяви, че политическата практика ясно показва какво става, когато оставиш принципите си настрани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2032 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Елeкmpa

2023.05.23 | 09:56

2
Мразя ГЕРБ затова, че седнаха с Шрлатаните на КРадеф, с Гнома и ПееРашков, да правят правителство. Но щях да ги мразя двойно повече, ако бяха, с Импексовите БСПеерасти на Краднелия, И 3 пъти повече, ако оставеха още Крадеф и неговите нещастни служебно мафиотски правителства. За Гешефта не съжалявам, защото той досега не осъди нито един олигарх, а ползва услугите на Бобока, Черепа и Мустака. Но съюз с рашиста Koneйkин, щях да ги мразя най много. ГугЛена да е здрава, и да се радва на ПараПетко...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2023.05.23 | 10:24

4
Електра, не само ти си разочарована, но с кого, с рашисти и комунисти не става, поне шарлатаните, са обърнати към запада.
Излъганите камилчета

2023.05.23 | 10:23

3
Ха, ха, ха - всички сме излъгани. Сега ще започне една размяна на кодове за машините и като започне едно "масово" гласуване по 99.99% от населението и веднъж ГЕРБ печели а другия път шарлатаните но пък винаги ще си управляват заедно - на ротационен принцип. Така, че драги зрители пригответе се за един ужасно дълъг латино сериал. Едно хубаво нещо могат да направят веднага - импийчмънт на зеления чорап. А - и да не забравя - Копейкин ще трябва да се примири със последното място на изборите. Никой повече няма да му позволи да мине на предни позиции. За това газ пикае. БZП ще отпадне въобще от класирането и Корна ще трябва да си стои в хотела си в Халкидики - Мираджио Спа Ризорт. В голямата игра, Митрофанова загуби. Путя напразно и връчи медал. Тъкмо си потриваха доволно ръчичките и "дядя Сем" ги нашамари. Зер трябва орките и българските им слуги да си знаят мястото.

2023.05.23 | 09:11

1
Не,няма да има.

Добави коментар

Водещи новини