Татяна Дончева: България прилича на мафиотски трилър, но това не е от сега

  • 21 май 2023 20:43

  • 3094
  • 23
Татяна Дончева: България прилича на мафиотски трилър, но това не е от сега
© Нова телевизия

Да, България прилича на мафиотски трилър, но това не е от сега, каза Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в от „Движение 21” в предаването „На фокус” по Нова телевизия по повод конфликта Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад.Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във - Ясен Тодоров. Според нея този спор трябва да бъде решен от съдебната система и от новия състав на Висшия съдебен съвет.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

С припомняне на отказа на президента Петър Стоянов да подпише указа на избрания за главен прокурор Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския и последвалия избор на Никола Филчев Дончева каза: „По времето на Филчев прокуратурата буквално истеряса с най-странното поведение. С този период са свързани делото „Колев”, където стана ясно, че неизвестно какви хора стават главни и зам.-главни прокурори и те си решават въпросите помежду си с мафиотски средства”.

„Аз съм един от уволнените по параграф 5 на Конституцията. В онези времена от прокуратурата си отидоха стотици хора. Аз бях единственият прокурор, който отказа регистрацията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на военизираното ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, аз реших делата в полза на партиите СДС-та с тирета, а не на голямото СДС…”, припомни Дончева.

За поголовната чистка в съдебната система в началото на 90-те години тя разказа: „Мои колеги в цялата страна умряха от инфаркти, инсулти, рак – от какво ли не, не можейки да приемат, че върху тях е сложено клеймо за професионална непригодност. Съдиите получаваха едни „честитки” с подпис на министър на правосъдието – „Уведомяваме Ви, че сте предложен за уволнение поради морални и професионални качества. Точка. Министър (подпис)”.

Дончева припомни, че правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - по времето на главния прокурор Иван Татарчев е тръгнало срещу прокуратурата. „Във всяка държава, и в царско време прокуратурата е била тясно свързана с политиката. Прокурорът трябва да е подчинен на закона. Той трябва да знае, че въпреки натиска, той трябва да бъде подчинен на закона”, каза Дончева.

„В тоталитарно време не съм виждала насила да се образуват дела срещу някого”, каза юристът. Според нея проблемът не е само в политическите обвързаности и в съдебната система. „Контактите трябва да се запазят, но трябва да излезем от мафиотизирането на системата”, категорична е Дончева.

Относно опитите да бъде съставен кабинет включително и с ротационен премиер политикът-юрист заяви: „Екстравагантности, които са самоцелни, които нищо не значат, аз отказвам да коментирам”.

Любен Дилов-син: Ротационен премиер ми изглежда много сложно

„Ако искат да се женят на ротационен принцип, да раждат деца на ротационен принцип, може би могат и да ядат на ротационен принцип… Не може всичко, това са екстравагантности”, категорична бе Дончева. „Политическото партньорство предполага доверие и съвместна работа. Първата и втората политическа сила показаха, че няма никакъв капацитет. Смисълът да се прави правителство, е да се решат определени проблеми”, обясни лидерът на „Движение 21”.

За липсата на бюджет тя бе категорична, че вече е проблем и финансовото функциониране на държавата. „Щом няма да има правителство, значи няма да има и бюджет. На 12-ти изтича управлението на съответния бюджет. Общините могат да харчат по 1/12-та но това не се връзва с нужните им финанси и това в годината, когато има местни избори”, каза Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3094 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
ТОЧНО ТАКА

2023.05.22 | 07:54

23
МАЙМУНКИ МРЪСНИ :)
ТА КВО ВИКАШ ГУМБИЛИТЕ

2023.05.22 | 07:53

22
ВИЕ ПО ЖЕЛАНИЕ :)
БЪЛГАРСКИ ГУМБИЛИ

2023.05.22 | 07:46

21
ЩО НЕ СИ НАПРАВИТЕ УСЛУГА? ПО ЕДНА КОФА ГИПС НА КУХИТЕ КРАТУНИ, ДЕТО СТАВАТ ЗА ШАМАНДУРИ И ДА СЕ МЕТНЕТЕ У МОРЕТО, У ПО-ДЪЛБОКОТО! :)
ВСЕ ОЩЕ ЛИ НАСТОЯВАШ

2023.05.22 | 07:44

20
ЧЕ НЕ СТЕ СТАДО ОТ ГУМБИЛИ? :)

2023.05.22 | 06:37

19
Да, от времето когато беше адвокат на мафията=
Кирето

2023.05.22 | 06:14

18
Ти мякаща дъртофелнице ги знаеш тия работи! Нали си адвокат на мафиозите!
????

2023.05.22 | 06:13

17
ВЯРВА ли някой,че "Другарката" Тотева/Дончева/ МОЖЕ да СЪДИ и ОСЪДИ "Другарят-ЛИЧНОСТ" Бойко М. Борисов ????!!!
ПРЕКАЛЕНО

2023.05.22 | 00:25

16
ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ЕДНИ, ЖИВОТНИ!

2023.05.22 | 00:25

15
samozabravil se bokluk ti zabravi kli tce beshe advokat na multi grup nai mafiotskata zgan na balgaria

2023.05.21 | 23:56

14
donceva ti vav koi sviat jiveesh kato mnogo dobrev ti e izvestno tce balgaria se upravliava imenno ot mafioti

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини