Илияна Йотова: Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство с втората политическа сила

  • 13 май 2023 13:06

  • 1708
  • 6
Илияна Йотова: Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство с втората политическа сила
© Булфото/архив

Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство с втората политическа сила ПП-ДБ, независимо в чий мандат. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред журналисти в Кричим. 

Имам усещането, че т.нар „вариант Б“ е не толкова подкрепата на останалите парламентарни партии, на политически сили, колкото някакъв диалог за съставяне на правителство с втория мандат, посочи тя. Според Йотова след сутрешното изказване на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков е възможно и със същото предложение за министър- председател в лицето на Мария Габриел. 

По думите ѝ е много некоректно останалите политически партии да се „цитират от първата и втората политическа сила само като партии, донори на гласове“. Сякаш никой не ги пита какви са техните приоритети, политики и как могат да се направят управленски програми, отбеляза Йотова и добави: „Останалите разговори изглеждат отстрани формални“.

Вицепрезидентът отбеляза, че от вчера в страната има нова ситуация, освен от кандидата за министър- председател, оставката на главния прокурор беше поискана и от част от състава на ВСС. Оттук нататък процедурата е в техни ръце, заяви Йотова.

За мен са важни два аргумента. " Първият- да не стане така, че с тази оставка и с нейното много бързо гласуване, да се замете случая с т.нар. атентат, защото истината трябва да излезе наяве", коментира Йотова. Тези отговори се дължат както на нас българските граждани, така и на нашите европейски партньори, защото този случай отекна в ЕС, допълни тя. Името на България трябва да бъде изчистено, каза още Йотова. 

Тя заяви, че се надява оставката да не послужи за това, да се спре дотук и със съдебната реформа. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1708 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2023.05.13 | 21:07

6
❤️Играя нова секс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ ssur.cc/segrax
555555555555

2023.05.13 | 16:58

5
През 2018 Мария Габриел казва пред БТВ че ЧУВАЛА ГЛАСОВЕ в главата си я НАСТАВЛЯВАЛИ какво да прави .Мария НЕ е Жана Д Арк значи остава да има клинична диагноза ШИЗОФРЕНИЯ ,във Библията подобно състояние се нарича ОБСЕБВАНЕ от демони които карат хората да чуват чужди гласове.Тоес БОКО предлага една БОЛНА НЕуравновесена ЖЕНА за ПРЕМИЕР
????

2023.05.13 | 16:50

4
"Другарко"Йотова,а ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА", "Белене","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,ПАНАИРА,............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТЯЦИ,трябва ли да се ЗАМЕТЕ ????

2023.05.13 | 16:06

3
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Стамболов

2023.05.13 | 14:48

2
Със заядливо махленско плямпане, като това на Дуловската Десислава и на Хасковския Делян, политика не се прави. Джентълменските споразумения задължително се спазват ! Ако иска парламентарна подкрепа за работата на негово правителство, ГЕРБ трябва да преотстъпи на ПП-ДБ, освен правната комисия, и други ключови парламентарни комисии, за да има опозицията по-голям контрол. Това е решението !

2023.05.13 | 13:52

1
СОРОСОИДНА МЪРША Е ТАЗИ !!!

Добави коментар

Водещи новини