Костов: България се превърща в слабо звено и може да бъде атакувана

  • 27 юли 2012 10:57

  • 713
  • 2
Костов: България се превърща в слабо звено и може да бъде атакувана
©

"Констатациите на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното са още по-тежки от провал в системата за сигурност и искам това да е ясно",  каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

„Не зададох въпрос при това изслушване, защото виновен за това, че България в момента е беззащитна да посрещне заплаха от терористичен акт, е кабинетът. Причината се състои в това, че България е свалила приоритета на заплахата от терористичен акт и изобщо не поддържа готовност да отразява такива заплахи. По силата на цял куп международни резолюции и решения на НАТО, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, България трябва да дава най-висок приоритет на превенцията, на предотвратяването на заплаха от терористичен акт”, посочи Костов.

„В годишния доклад за състоянието на националната сигурност с най-висок приоритет там е корупцията, а по отношение на това, което говоря, има едно-единствено вмъкнато изречение. Целият комплекс от действия, а отзад стоят план за противодействие на международния тероризъм, стои Съветът за сигурност при Министерски съвет, стои Експертният консултативен съвет на ДАНС и цял куп институции и международни организации, международни контакти, компютри – цялото това нещо е сведено до някаква никаква заплаха. Това е основната причина, поради която България се превръща в особено слабо звено и може да бъде атакувана”, подчерта Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Десислава Станева
713 2

Коментари 2

Добави коментар
не син

2012.07.29 | 10:00

2
За Костов три неща са сигурни : 1. Той е най-безскрупулен престъпник 2.Той е най- наглия престъпник 3. В България не е съществувал такъв демагог и лъжец
Kobadinski

2012.07.28 | 08:35

1
На един самотен остров канибалите се пекат картофи в жаравата... В резултат на самолетна катастрофа г-н Божков попада на въпросният остров и бива пленен. Вожда ахва при вида му, хваща двама от племето и им казва: - От 40 години не съм виждал такъв екземпляр. Искам като го вържете на шиша да го въртите много, ама много бавно, за да се изпече добре! Аз отивам да събера племето и се връщам да пируваме! След два часа вожда и племето пристигат и виждат как единия "пекар" е припаднал от умора, а другия върти шиша с всички сили. - Кретени, идиоти, нали ви казах да въртите шиша много, ама много бавно! - разкрещял се вождът. - Не може, шефе - отвърнал изпотения, въртящ шиша канибал - краде от картофите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини