Политологът Георги Киряков: Партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да бъде приет бюджет

  • 04 май 2023 13:13

  • 328
  • 0
Политологът Георги Киряков: Партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да бъде приет бюджет
© Нова нюз

„Въпреки разрива партиите трябва да имат съзнанието, че трябва да бъде приет бюджет. Независимо от хода на тези разговори, независимо от перспективата да има предсрочни избори – непопулярното решение включва да се седне на една маса за разписване на адекватния бюджет. В много системи вече има недостиг на финансови средства, съкращават разходи и не знаят от къде ще вземат пари и за заплати – социалният сектор, образователния”. Това заяви политологът Георги Киряков в студиото на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според политолога Даниел Стефанов сценариите се сменят доста бързо.

Политолог разкри много дълбоко противоречие в становището на ГЕРБ за работата с ПП-ДБ

„Най-добрата опция, която имахме на масата – голяма коалиция, вече я няма. Голяма коалиция обикновено има в моменти на кризи. Основният проблем тук е, че няма достатъчно партии, които да са съгласни да поемат отговорността и да направят това, което трябва да се направи. Шест милиарда не е много да ги отрежеш от бюджета. БСП и „Възраждане” няма да бъдат съгласни. Не е ясно дали ИТН ще бъдат съгласни. Тук става въпрос за много трудно намиране на мнозинство”, обяви Стефанов.

Киряков смята, че в настоящата ситуация при нови избори има вероятност ГЕРБ да спечели още гласове.

„Вероятността ПП-ДБ да имат негативи от отказаната коалиция, ще загубят още 50-60 000 гласа. Вероятността „Възраждане” да има нови гласове, е още по-голяма. Те могат да станат втора политическа сила, но това не значи, че ще управляват с някого”, допълни политологът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини