Костов: Отговорността за атентат не е на ДАНС, а на Борисов и Цветанов

  • 26 юли 2012 17:07

  • 1940
  • 5
Костов: Отговорността за атентат не е на ДАНС, а на Борисов и Цветанов
©

Парламентарната Комисия за контрол на ДАНС оцени годишния доклад за състоянието на националната сигурност през 2011 г.  като негативен.

Оценката на документа, внесен в Народното събрание от Министерски съвет, съобщи председателят на комисията Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Очевидно атентатът в Бургас е изиграл основна роля при определянето на становището за състоянието на сигурността в България, тъй като по думите на синия лидер в страната е допуснато „огромно пренебрегване на риска от международен тероризъм”.

„Нашето становище е негативно и е прието единодушно. Класифицирали сме становището, защото считаме, че има неща, които могат да навредят на сигурността на страната поради своята откровеност. Комисията има много препоръки към ДАНС, за да няма допълнителни рискове”, каза Костов и подчерта, че това не означава, че служителите от държавната агенция не са си свършили работата.

„Много внимателно сме проверили поведението на ДАНС. Те са подали информация и са алармирали, че има такава реална опасност от терористичен акт. Вината за пропуските не е в тях”, допълни политикът и побърза да посочи с пръст други виновници за недостатъчно добрите превантивни мерки срещу атентати и други рискове за сигурността в рамките на българските граници.

„След ДАНС вината отива към премиера и към вицепремиера, който отговаря за сектор „Сигурност”, заяви Иван Костов.

По думите му ръководената от него парламентарна комисия е получила задоволителен отговор от ДАНС на запитването си – защо темата за терористичните заплахи отсъства от годишния доклад за националната сигурност през миналата година. „Има официални документи. ДАНС са били коректни - те са предупреждавали и не може да има претенции към тях”, заключи Костов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1940 5

Коментари 5

Добави коментар
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

2012.07.27 | 17:58

5
На тоя не му ли се счупи сламката отдавна!?
към наш Иванчо

2012.07.27 | 17:58

4
Слушай бе ТЮФЛЕК -/ ИВАН ЛОСТОВ/ щом толкова си бил навътре в нещата-защо само лижеш и мажеш,а днес за ВОТА избяга от НС като ДИВО ПРАСЕ. Ходи да си направиш една снимка за спомен с Фидосова. Ти ставаш вече само за ИЗТРИВАЛКА .....в Демократи за СЛАБА България- нали за това вече 22 години се бориш.Ти създаде ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ в България....
киро

2012.07.27 | 17:58

3
предател мангалски
МАХАЙТЕ СЕ ИЗМАМНИЦИ

2012.07.27 | 17:58

2
И КОСТОВ ТИ РАЗБИ СИНЯТА ИДЕЯ - ИДЕЯТА СА ДЕМОКРАЦИЯ , СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ ! Б БОРИСОВ ТЕ КУПИ НАЙ НАГЛО И ТИ СЕ НАСРА - ПИШЕШ СЕ НЕУТРАЛЕН И НЕ ГЛАСУВАШ КОЕТО Е В ПОЛЗА НА ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ХМЕРИ ОТ ГЕРБ !!!АЗ ЛИЧНО НАВСЯКЪДЕ СЪМ ЗАЩИТАВАЛ СИНЯТА ИДЕЯ ЗА КОЯТО ТИ НИ ГОВОРЕШЕ И СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЕБ - ВЕЧЕ НИКОГА !!! ЗАЩО ТИ НЕ ВНЕСЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ГЕРБ А СЕ КРИЕШ КАТО МИШКА ! ИВАНЧО МНОГО МЕРИШЕШ НА ОТВРАТ !!!
Алоо тъпунгер!!

2012.07.27 | 17:58

1
Абе педераст вмирисан,ти до кога ще си гласуваш сам на написаните глупости?? Да ти еба майката нещастна дет те е родила,помяр.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини