От ИТН внасят изцяло нов законопроект за защита от домашно насилие

  • 28 април 2023 12:45

  • 28786
  • 4
©
Слушай новината Слушай новината

Внасяме изцяло нов законопроект за домашното насилие, а не изменение на стария закон. Законопроектът съдържа три и повече механизми. Превантивен механизъм с разписани в него права и задължения. Защитен механизъм. Координационен механизъм за взаимодействие, както при неотсложни случаи, така и при системно домашно насилие. Подкрепа на пострадалите от домашно насилие и специализирани програми за работа с извършителите на домашно насилие. 

Това каза на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) Цветан Предов. 

"Българскотобщество и гражданите са чувствителни на темата домашно насилие. Тази чувствителност се изразява и в решението на Конституционния съд, който обяви част от текстовете на Истанбулската конвенция за противоконституционни. Ние от ИТН ще направим всичко възможно хората да почувстват, че държавата ги защитава от домашното насилие", добави той. 

 

БСП внася референдума за джендър идеологията в НС 

"БСП имат право да си внасят референдум за джендър идеологията. Ние ще внесем изцяло нов законопроект и за референдумите. Няма как да се обвързва темата за референдума на БСП с нашия законопроект за защита от домашно насилие. Като му дойде времето, ще отговря на въпроса дали ще подкрепим бюджета на служебното правителство. Сега темата е домашното насилие. Ние имаме своя позиция и мнение, ще ви отговорим, когато темата е бюджет", отговори на журналистически въпроси Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
28786 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ТОРБИ С Г О В НА

2023.04.28 | 14:55

4
35 ГОДИНИ, КАКВО ПРАВИТЕ В ПАРЛАМЕНТА? ОСВЕН ДА СЕ УГОЯВАТЕ С ЕВТИНИ КЮФТЕТА БЕ! С ВИ НИ МРЪСНИ БЪЛГАРСКИ!
ТОРБИТЕ С Г О ВНА

2023.04.28 | 14:54

3
СИ ОПРАВДАВАТ ЗАПЛАТИТЕ!
35 ГОДИНИ

2023.04.28 | 14:53

2
НЕ ВИ СТИГНАХА! МАЙКА ВИ ДА Е В А БЪЛГАРСКА ИДИ ОТ НА СКА!
Емѝ...

2023.04.28 | 13:35

1
Моята защита е вибратора ми в гъза!!!:)

Добави коментар

Водещи новини