БСП отправи сериозни обвинения срещу кметовете на Пловдив и Варна

  • 27 април 2023 10:57

  • 573
  • 1
© Novini.bg

От парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е разкритикуваха остро кметовете на ГЕРБ от Пловдив и Варна Здравко Димитров и Иван Портних.

По отношение на Пловдивския панаир Борислав Гуцанов разкри, че заради този казус държавата е хвърлила 60 млн. лева от държавния бюджет.

Варна купува т.нар. дупка за 43,2 млн. лева, предоставени от държавата, и допълнителни 16 млн. лева за един малък частен терен, който също е част от прословутата дупка. 60 млн. лева... как ви се струва? И в Манхатън няма такава цена на квадратен метър. Това сигурно е най-скъпото златно кътче в света. И досега няма реакция от никого, макар че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е нееднократно сме алармирали за този казус, обясни Гуцанов.

Той припомни, че през 2016 г. второто правителство на Борисов прехвърля безвъзмездно на Пловдив и Варна собственост върху притежаваните от държавата акции от капитала на Международния панаир в Пловдив, за да се случи всичко това.

Община Пловдив отказа да обжалва съдебното решение за Пловдивския панаир

Социалистите обвиниха и кмета на Варна Иван Портних в некомпетентност.

430 млн. лева се дадоха за удълбочаването на канала във Варна, а процедурата е все още незавършена по две основни причини – първо, че не е изчислено дали може да бъде укрепен Аспаруховият мост, и тръбата, която г-н Портних в продължение на вече пет години не може да я направи. Нека прокуратурата да вземе мерки. Може ли кмет вече един мандат да не може да разреши въпроса с мръсната канализация, която минава по дъното на езерото и това да спира тези 430 млн. да свършат своята работа, попита риторично Гуцанов.

Стана въпрос и за рибарското пристанище във Варна, за което бяха инвестирани 8,5 млн. евро за неговото построяване.

„В момента не само че не може да влезе яхта или рибарска лодка, а може пеша да преминеш от единия край от входа на пристанището до другия – така както Христос може да ходи по водата, така и ние можем да ходим. 70 процента от тези средства са европейски пари, също на сметката на г-н Портних. Ето защо сезираме Европейската прокуратура, както и Общинския съвет на Варна и политическият съвет на ПП ГЕРБ, които са мнозинство във Варненския общински съвет“, добави Гуцанов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.27 | 11:15

1
Уволнената бабичка в дясно, защо гледа като болна от рак

Добави коментар

Водещи новини