Нормативни промени, с които се цели намаляване на измамите с автомобили и ДДС, са обнародвани в "Държавен вестник"

  • 25 април 2023 14:24

  • 558
  • 0
Нормативни промени, с които се цели намаляване на измамите с автомобили и ДДС, са обнародвани в "Държавен вестник"
© Novini.bg

Министерството на правосъдието предложи допълнения в наредбата за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори, които днес бяха публикувани в "Държавен вестник", съобщиха от правосъдното ведомство.

Оттам допълват, че след месец пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред Националната агенция по приходите (НАП) вече ще бъдат достъпни за справка в единната информационна система на нотариусите "Единство", за да се избегнат злоупотребите с тях.

Мартин Димитров: Сметката в предложения от служебното правителство бюджет е надписана

Измененията ще дадат възможност за потвърждаване на автентичността на представените пълномощни, като по този начин ще се възпрепятства възможността за извършване на документни измами, посочват още от министерството.

Справката за автентичност на пълномощно за извършване на действия пред НАП ще даде, според Министерството на правосъдието, възможност за предотвратяване на данъчни правонарушения, особено тези, свързани с неправомерно възстановяване на данък върху добавената стойност, чрез документни измами за получаване на данъчен кредит.

БТА припомня, че промените в наредбата бяха предложени от правосъдното ведомство на 24 февруари т.г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини