Нинова и лидери на други леви партии обсъдиха общи позиции по актуални въпроси

  • 25 април 2023 10:37

  • 419
  • 1
Нинова и лидери на други леви партии обсъдиха общи позиции по актуални въпроси
© БСП

С поредица от разговори беше съпътствано посещението на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в Порто по покана на премиера на Португалия и лидер на португалските социалисти Антониу Коща по повод честването на 50 години от създаването на партията.

Председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е поднови поканата си към новоизбрания председател на ПЕС Стефан Льовен да посети България, като това може да бъде част от подготовката на европейските социалисти за предстоящите Европейски избори.

В Португалия Льовен отново заяви амбицията си ПЕС да стане първа сила през 2024 г. и да има решаваща роля в развитието на Европейския съюз през следващия мандат на европейските институции.

С Мария Василиаду, вицепрезидент на кипърските социалдемократи, бяха обсъдени позициите на двете партии по социалните проблеми в двете страни и по външнополитическите предизвикателства, като беше установено съвпадение на вижданията за търсене на дипломатическо решение  за  войната в Украйна. Нинова и Василиаду се договориха в близко бъдеще да се осъществи размяна на визити на делегации от двете партии. 

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за разговаря и с председателя на Унгарската социалистическа партия Агнес Кунхалми за политическата ситуация в двете страни, усилията за създаване на правителство в България и перспективата за засилване на координацията между левите партии от Централна и Източна Европа по най-важните за европейските граждани въпроси – социалната политика, икономическото развитие и постигането на мир в Украйна. С Мария Жоао Родригес, председател на Фондацията за европейски прогресивни изследвания, бяха обсъдени възможностите за размяна на експертни становища и участие в дискусиите в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по новата програма на партията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БЕЗ ПОЛЕЗНИ МАЙ МУ НИ

2023.04.26 | 05:45

1
ТРЯБВА ДА УМ РЕТЕ!

Добави коментар

Водещи новини