И представители на ПП, ДСБ и „Да, България“ искат оставката на кмета на Варна

  • 20 април 2023 13:06

  • 1057
  • 1
И представители на ПП, ДСБ и „Да, България“ искат оставката на кмета на Варна
© Булфото (архив)

Представители на ръководствата във Варна на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната", ДСБ и „Да, България“, както и общински съветници от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ искат оставката на кмета на града Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. Това съобщи на пресконференция днес председателят на градската структура на ДСБ Васко Василев. 

Той обясни, че основната причина за искането е градоустройството и инфраструктурата на града. Капката, с която чашата преля, е ВиК-аварията преди дни в квартал „Бриз“ и грандиозното наводнение, каза Василев. Той уточни, че според тях причината за аварията е презастрояването на квартала и вината е 100 процента на кмета. 

От политическите партии коментираха още, че кметът не изпълнявал задължението си в Закона за устройство на територията всяка година да внесе в Общинския съвет доклад за изпълнение на Общия устройствен план (ОУП). По думите му този доклад трябва да се разгледа от Общинския съвет и да се набележат мерки във връзка с промяна или не на ОУП. Според Василев неизпълнението на закона е  причината Варна да бъде презастроена.

Василев каза, че кметът трябва да поеме отговорността и да си подаде оставката, но лошото е, че в града ситуацията с презастрояването е невъзвратима. 

БСП иска оставката на Портних

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Генади

2023.04.20 | 14:39

1
Да не би те да са го назначили?!?

Добави коментар

Водещи новини