НДСВ: Плевнелиев не „отвори” вратите на институцията, както обеща

  • 25 юли 2012 14:15

  • 674
  • 4
НДСВ: Плевнелиев не „отвори” вратите на институцията, както обеща
©

Президентската институция отказа да покани представител на НДСВ в заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност, въпреки, че партията има представители в Европейския парламент и има опита на своите експерти и политици от два успешни мандата в управлението на страната.Това се казва в разпространено сред медиите съобщение от НДСВ.

Аргументът в писмото-отговор на началника на кабинета на президента - Цветлин Йовчев, до Христина Христова е, че съставът на Съвета се регламентира със Закона за КСНС. Ще цитираме обаче чл.2, ал. 3 от този закон, на който се позова г-жа Христова и поиска участие на НДСВ в заседанията на КСНС: „В зависимост от обсъжданите въпроси по решение на Консултативния съвет за национална сигурност за участие в заседанията му могат да бъдат привличани и други държавни и политически лица."

Позволяваме си да занимаваме обществото с този въпрос защото:

Сега България има повече нужда от когато и да било от обществен консенсус и общи усилия.

Очаквахме обещаното от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отваряне на президентската институция да стане на практика, но уви, добрата идея засега остава само предизборно обещание.

НДСВ в своето управление е доказала, че може да води страната до развитие в обществено-икономически и политически план - бърз поглед върху статистиката за ръст на БВП, чуждестранни инвестиции, финансови резерви, както и нива на корупцията доказват това.

Вярваме, че можем да бъдем полезни на страната в работата на този важен консултативен орган, а парламентарната представеност на НДСВ на европейско равнище осигурява достатъчна легитимност за участие във всички български институции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
674 4

Коментари 4

Добави коментар
не син

2012.07.26 | 09:58

4
Ама тези живи ли са !Учудващо е че е останало нещо от сбирщината присламчила се около царя !
Alex

2012.07.26 | 09:57

3
За какво да ви кани президента ?! Пък и ако ви поканят още две институции и заседанията са по едно и също време няма да имате достатъчно хора за участие !
Миглена Кунева

2012.07.26 | 09:57

2
тази ще танцува още 12 месеца, докато има субсидия, събрана от гърба на Българите! Крадливите и незначителни "царисти" ще тормозят въздуха докато им даваме пари, тяхната работа е да казват, че съществуват и да делят кинти, защото са некадърни да работят каквото и да е. Свикнали са да крадат на гърба на народа, използвайки името на крадливия си "цар".

2012.07.26 | 09:57

1
Честно казано, не ги подкрепям но тези в момента с какво са по различни от тях, същите крадливи отрепки и налагат пълен контрол. А царя колкото и да е бил крадлив накрая даде назаден с имотите си и ги остави, докато тези кокала няма да си го пуснат никога! Само тая гнусна пача Меглена дано не влезе с много депутати защото тя е отговорна за закриването на работещите ни блокове от АЕЦ Козлодуй!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини