В края на тази година 28-о училище "Алеко Константинов" ще бъде изцяло реновирано

  • 11 април 2023 14:17

  • 387
  • 1
В края на тази година 28-о училище "Алеко Константинов" ще бъде изцяло реновирано
© Булфото (архив)

В края на тази година 28-о училище "Алеко Константинов" в столичния квартал "Красна поляна" ще бъде изцяло реновирано и разширено, съобщи днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която провери ремонта заедно със зам.-кмета Ангел Джоргов, Иван Чакъров, кмет на район "Красна поляна" и директора на дирекция в Столичната община "Образование" Мария Минчева.

Ремонтните дейности са на стойност 3,7 млн. лв. и се извършват по Оперативната програма "Региони в растеж" като включват цялостна реконструкция, модернизация и закупуване на ново оборудване за сградата. Всички инсталации се подменят, изгражда се изцяло нов покрив, обновява се и училищния двор, информира кметът. Ще има и STEM зала с компютри.

Фандъкова напомни на районните кметове, че е време за косене в районите

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска припомни, че от края на януари тази година започна цялостната модернизация на старата сграда на училището. През 2022 г. Столичната община със собствени средства изгради изяло нова сграда на училището. Това е пример за интегрирани инвестиции в образованието в условията на тежка криза, каза столичният кмет. Тя коментира, че е трудно да се работи без бюджет, но общината продължава инвестициите в образованието.

Столичният кмет съобщи, че по Оперативната програма "Региони в растеж" предстои да бъде ремонтирано и 48-о Основно училище "Йосиф Ковачев". Осигурено е финансиране за нов физкултурен салон в Основно училище "Найден Геров", както и за строителство на две нови училища в кв. "Манастирски ливади Запад" и в район "Студентски", съобщи кметът. Тя информира, че е подготвен доклад до Столичния общински съвет за одобряване на средства от приватизация за ремонти в 25 училища и детски градини. Подготвихме и внесохме в срок и нашите предложения за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост за модернизация и разширения на общо 22 училища и детски градини, информира Фандъкова. Тя изрази надежда този път Столичната община да получи полагащото ѝ се финансиране и процесът на модернизация на детски градини и училища да продължи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.11 | 17:44

1
Госпожа Фандъкова да дойде в Северния парк да види блатото в изкуственото езеро.Никой не източи водата .Сега ще е пълно с комари.Защо никой не упражнява контрол как се подържат съоръженията?Стотици паднали дървета,които никой не маха и така гният,а има много хора,които не могат да си позволят отопление.Нищо не се подържа като се направи.

Добави коментар

Водещи новини