Плевнелиев: България провежда балансирана външна политика

  • 24 юли 2012 18:25

  • 534
  • 4
Плевнелиев: България провежда балансирана външна политика
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното разговаря днес със съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма Джон Бренън, който е на работно посещение в България.

Поуките от терористичния акт в Бургас трябва да бъдат направени, а професионалистите е необходимо да бъдат оставени да работят спокойно, подчертаха по време на срещата президентът Плевнелиев и Джон Бренън.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното напомни, че България провежда балансирана външна политика и остава добър съсед и надежден партньор. Президентът отново изрази увереност, че виновните за терористичния акт в Бургас ще бъдат изправени възможно най-бързо пред правосъдието.

Пред Бренън държавният глава даде висока оценка на посещението на израелския министър на туризма, която категорично показа, че атентатът в Бургас не може да бъде пречка в приятелските отношения между двете държави. „Всички ние споделяме едни ценности и ще продължим заедно да ги отстояваме”, категоричен беше президентът. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното определи САЩ като много важен партньор на България и подчерта, че страната ни ще работи и занапред за запазване и задълбочаване на това партньорство във всички области, включително в сферата на сигурността и борбата с тероризма.

Съветник Джон Бренън посочи, че посещението му у нас е ясен сигнал за подкрепата, на която може да разчита България от страна на Съединените щати. Бренан определи като стратегическо сътрудничеството между двете страни както в областта на сигурността и отбраната, така и в икономиката и енергетиката.
Президентът Плевнелиев информира Бренън за темите, които предстои да обсъди на 26 юли Консултативният съвет за национална сигурност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
534 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.07.25 | 13:42

4
Срещнеш ли човек от Плевен, удари му плесница! Той знае защо!

2012.07.25 | 13:42

3
Я,нощната играчка на Бойка пак дрънка слабоумни идиотийки! Все тая, да си дрънка, никой не му се хваща и не му обръща внимание. Безхарактерна никаквица е тая мръвка!
иван

2012.07.25 | 13:42

2
смешник лицето на българия снимано до гъза на борисов с изплезен език срам и позор
Политик

2012.07.25 | 13:42

1
Г-н Президент, всичко, което казвате са глупости. Помолих за нещо Вашето Президентство с вх. номер от 6. февруари, и даже и отговор не получих! Вие сте един въздух под голямо налягане - Вие и Вашето правителство начело с Вашия ментор. Стойте си в дупките и не разсмивайте цивилизования свят с глупостите си.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини