Владимир Кисьов: 30 години се борим за по-добро бъдеще и сега някой иска да ни вкара в Евразия

  • 07 април 2023 18:52

  • 1635
  • 15
Владимир Кисьов: 30 години се борим за по-добро бъдеще и сега някой иска да ни вкара в Евразия
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

В апелът ни не се цитират мандати или коалиции. Всички новинарски емисии трябва да започват и да завършват с апел за съставяне на кабинет. В противен случай, всичко, което е постигнато до сега го тласкаме назад. Става въпрос за проевропейско правителство, което да постигне нещата полезни за нашето развитие. Това заяви бившият главен преговарящ с ЕС Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Думите му са по повод политическата криза, към която сме се запътили заради отказа на определени политически сили да съставят кабинет. Припомняме, че видни интелектуалци разпространиха апел за коалиция на проевропейските партии.

„Аз сложих подписа си със съзнание за отговорността, която имаме за влизането в ЕС и НАТО, развитието на една европейска държава. Има много доказателства, че рискът да бъдем отклонени от този път нараства с всяко правителство“, предупреди бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Интелектуалци призовават евроатлантическите партии да съставят правителство

„В апела се казва, че трябва да има ясни приоритети и да има премиер, който се ползва с голямо доверие, за да изпълни тези приоритети“, уточни той.

„Една-единствена партия се държи нормално, за жалост. ДПС подкрепя всички тези ценности. Не е загърбен никой. Срамота е! Срам ме е, че познавам голяма част от тези политици, които не искат да съставят правителство. Дайте да оправим нещата! 30 години се борим за по-добро бъдеще и сега някой отново иска да ни вкарва в Евразия“, не скри гнева си Кисьов.

„Никъде в апела не се споменава коалиция и мандат. Време е политиците да поемат своята отговорност. Ние им предлагаме решение, както го направи президентът Петър Стоянов. Президентът Радев разделя обществото“, призова Шаламанов.

Кисьов уточни, че лидерите трябва да се отдръпнат и да се извади консенсусна личност. „Лидерите трябва да седнат на една маса и да изгладят различията“, допълни той.

„Как може да нямаме позиция за Украйна – само ние от 27 държави? Срамота!“, завърши Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1635 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
цар БОРИС I Покръстител

2023.04.08 | 11:08

15
Полша отказва да приеме еврото Актуално 29.03.2023 Автор: Обективно Полша отказва да се приеме еврото Управителят на централната банка на Полша Адам Глапински призова правителството да не позволява замяна на националната валута, злотата, с еврото. Сегашното правителство се противопоставя на присъединяването към еврозоната в обозримо бъдеще. Поддържането на нашата собствена валута носи много ползи. Благодарение на [факта, че имаме] собствена валута, която позволява суверенна парична политика, Полша от години се радва на стабилен икономически растеж“, пише Глапински в писмо до участниците във Форума за паричен суверенитет, който се проведе във Варшава. – „Не трябва и не можем да се откажем от злотата“. Той посочи и ролята на парите в брой в икономическите транзакции като стабилизатор на икономиката, особено по време на криза. Глапински е гласовит противник на присъединяването към еврозоната, твърдейки, че това би било „изключително вредно“. Според него запазването на националната валута е от решаващо значение за независимостта и суверенитета на страната. Управителят на централната банка по-рано обеща да блокира този ход, стига да отговаря за паричната политика. Полша се присъедини към Европейския съюз през 2004 г. Съгласно условията на Договора за присъединяване с ЕС всички нови държави-членки трябва да участват в икономическия и паричен съюз. Няма срок обаче кога да се случи това.

2023.04.07 | 21:13

12
Кисьов, ти в пропадналия ^демократичен^ запад ли искаш? Прав ти път. Изчезвай.
Йй

2023.04.07 | 22:19

14
Президентът лайно без свое мислене Ще гори в ада изчадие комунистическо

2023.04.07 | 21:47

13
КИСЬОВ ,МНОГО СИ ,,,,,,,,,,,,,,,,, ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ,,ПИНОЧЕТ,,
С ВИ НИ ГЯУРСКИ

2023.04.07 | 21:03

11
ВАС У ГРОБА ЩЕ ВИ ВКАРАМ! СЛЕД КАТО ВИ ПОБЪРКАМ ОТ БОЙ И ЧАНЧ!

2023.04.07 | 20:41

8
ПП са национални предатели ,лошото е ,че повлякоха и ДБ с тях .Заради тях Възраждане ще имат 22 % на следващите избори . Няма ли някой нормален в ПП да им каже на тия двама политически идиоти , че не могат да разрушават основният демократичен принцип - Управлява мнозинството , не малцинството .

2023.04.07 | 20:58

10
Демократичния принцип е Възраждане!ПП и ДБ не са български партии и електората им е Чеченеца онзи дето твърди че е Емили и другия

2023.04.07 | 20:56

9
Тоя дето се е нагласил и гримирал като лелка дърт п-дал ли ще ни прави правителство със самоизбрали се партии

2023.04.07 | 20:34

7
жалък помияр

2023.04.07 | 20:33

6
жалък помияр
Пиночет

2023.04.07 | 19:53

5
Всички на стадиона! Първо да оправим сметката, после ще решаваме на къде и с кой.
ZeЛЕвСКИ

2023.04.07 | 19:36

4
НеКАКВИ МУХАЛИ ОТ ИЗТЕКЛИ В КАНАЛА ПАРТИИИ ИСКАТ ДА МИ ОБЯСНЯТ КАКВО ЦВЕТЕ Е РЯПАТА... МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини