Още едно предложение за кмет на район "Красно село" в столицата

  • 06 април 2023 12:37

  • 857
  • 0
Още едно предложение за кмет на район "Красно село" в столицата
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Четвърти общински съветник влезе в играта за избор на кмет на столичния район "Красно село". Това е зам.-председателят на Столичния общински съвет и човек от групата на "Патриоти за София" арх. Румен Русев. Той бе предложен от колегата му Борислав Иванов.

"Сред нас има един човек, който е бил вече в подобна ситуация да спасява един голям район на столицата при подобно стекли се обстоятелства и той се справи отлично за мен, а аз също съм жител на този район. Архитект Румен Русев - той няма политически одежди, води се независим в Столичния общински съвет, има опита да го направи това нещо и искам да издигна кандидатурата му", каза Иванов.

Стефанова отказа да е кмет на "Красно село", пита на три ракии ли е решено това

Той обясни, че иска да предложи алтернатива на вече издигнатите предложения, по които консенсус в СОС няма. Така Русев е четвъртият общински съветник, предложен за районен кмет. От групата на "Демократична България" предлагат Борис Милчев. Шефката на групата на ДБ Грети Стефанова пък бе предложена днес в доклад на Карлос Контрера от ВМРО, който обясни, че тя вече има опит на поста, а и е от същата партия като бившата кметица Росина Станиславова. От БСП предложиха Николай Николов.

"Може би сме стигнали до момента да вземем едно Соломоново решение - компромисна фигура. Тя не е компромисна, защото няма кой да предложим. Напротив, фигурата на господин Русев не е толкова партийно обвързана и има опит", каза още Иванов, цитиран от "24 часа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини