Политолог: Коалиционно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е онова нещо, което трябва да се случи

  • 06 април 2023 09:38

  • 767
  • 5
Политолог: Коалиционно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е онова нещо, което трябва да се случи
© Bulfoto

Коалиционно правителство между първите две парти- ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ -  е онова нещо, което трябва да се случи в момента. Това заяви пред БНР Георги Проданов, политолог и университетски преподавател.

"В същата ситуация бяхме преди 6 месеца и тя приключи по един безславен начин. Подобен ход би донесъл повече ущърб за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, отколкото полза. Влизането във властта с втората политическа сила би означавало всички действия на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да се следят и осветяват".

Това е начинът да бъде преодолян Борисов, като фактор в нашата политика, смята политологът.

Социален психолог: Ако ПП откажат коалиция с Борисов, ще го превърнат в добрия човек, който протяга ръка

"Никой не е влязъл в близък сблъсък с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и това  създава впечатление, че там все още има сила.  Ако някой влезе, може да се окаже, че този колос е с глинени крака.  Идват местни избори и една слабост на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в би била добре дошла за всички в българската политика".

Проданов смята, че не е възможно ДБ да бъде партньор в правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, в което не участва ПП. 

"Не мисля, че това би било полезно за ДБ. Част от електората може да се отдръпне".

Стратегията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е една и съща-тя се стреми да постави в подчинено положение потенциалните си партньори, посочи още той. 

"Досега никой не се е съгласил действително да провери тяхното намерение да управляват"

Вероятно ПП-ДБ ще обявят желание за правителство с техния мандат, което не е конструктивно в ситуацията, посочи политологът. 

"Това развързва ръцете на Борисов за хартиена коалиция или за кабинет на малцинството. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не очаква сериозно намерение за подкрепа от ПП-ДБ за нов кабинет. Затова си позволи цялата широта на обещанията".

Проданов определи говоренето на Борисов вчера като идентично с това през октомври миналата година. 

"Тогава всички експерти се съмняваха в искреността му и това се потвърди. Той говори изпреварващо. Стилът му е същият-с фиктивни покани. Няма как да започне да се говори за кабинет по подобен начин. Чутото вчера не ми говори за нищо сериозно и различно. Със сигурност имаме нужда от ново правителство, но нямаме нужда от същият Борисов"

Разговорът би трябвало да бъде за политиките и законите, които трябва да приемат, смята Проданов. 

"Първо трябва да бъде приет бюджет, да се съобразят нещата с инфлационните процеси, с изискванията на Плана за възстановяване, с условието за механизъм срещу главния прокурор. Програмата на едно такова правителство е ясна. Това би трябвало да бъде поставено във времева рамка".

Проданов мисли, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има шанс за подкрепа сред по-малките партии.

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са винаги готови за влязат в управление. За ИТН не можем да бъдем сигурни. При БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има оправдание, че стратегията на Нинова е успешна. Възможна е и формулировката, че трябва да има кабинет на спасението. Помощта за Украйна няма да бъде проблем при преговорите за ново правителство."

Победителите в изборите -ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, вече очертаха план за съставяне на правителство.

„Единственото, което трябва да излъчи това НС, е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите“

Обърнаха се към втората политическа сила-ПП-ДБ.

„Това би било най-стабилното, най-европейското, най-атлантическото, най-добре за хората. Нормално е тези, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблема, а не да казват, че са им важни местните избори."

От ПП обаче категорично се разграничиха от бъдещо сътрудничество с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Последвайте канала на

Радина Лазарова
767 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2023.04.06 | 10:43

5
Лена и Петков искат да управляват от GOOGLE.
Бай Иван 2

2023.04.06 | 10:15

4
Абе колко пари са откраднали тези от герп? Всички политолози ли са купени ? Защо всички пеят в един хор ПП - ДБ да си даде подкрепата на тези крадци?Нали причината за съществъването на ПП е герп.ТЕ какво герп щсе се променят ли , ще престанат с кражбите ли, ще направят истинска съдебна реформа ?Имат си хартиена коалиция да си правят правителство!
Msi

2023.04.06 | 10:09

3
Стига натрапвайте тезата за това. По този начин ще се реабилитира корупцията на ОПГ ГЕРБ. Резултатите за ПП И ДБ са ясни - заличаване на следващите избори

2023.04.06 | 09:56

2
bokluk prodanov neshtoto koeto triabva da se sluci vav balgaria slugite na koziak grob i p.p triabva da badat zakriti i togava bokluk shte se slucat dobri neshta za balgaria

2023.04.06 | 09:53

1
kakvo P.P ako tezi slugi na koziak biaha sami na izborite shtiaha da sa sled vazrajdane i nikoi niamashe da gi kani

Добави коментар

Водещи новини