Д-р Симидчиев убеден: Дигитализацията на здравеопазването ще продължи

  • 30 март 2023 11:28

  • 238
  • 1
Д-р Симидчиев убеден: Дигитализацията на здравеопазването  ще продължи
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

„Когато нещо е прието в парламента, то не е свършено заради една или друга политическа партия, а защото е постигнато ниво на консенсус. Здравеопазването е нужен консенсус – броят на болниците, разпределението на функциите, нуждата от млади лекари, - за всичко това ни е нужен консенсус. Дигитализацията на здравеопазването позволява много по-добре да се следят ресурсните потоци. То ни позволява да проследяваме ефективността на разходите”. Това каза д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната, кандидат за депутат от „Продължаваме промяната” – „Демократична България” в  предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той е убеден, че дигитализацията ще продължи, за да може да се проведе антибиотично лечение. „Антибиотиците трябва да се предписват само и единствено от правоспособни лекари, да се прилагат само, когато има нужда. Самолечението с антибиотици е огромен проблем в България”, каза Симидчиев.

По думите му на всяка една от рецептите може да бъде поставен знак да не се заменят лекарствата. „Фармацевтите вече имат възможността да заменят един медикамент с еквивалентен генерик”, каза той и уточни, че има зависимост дали лекарствата са по Здравна каса.

Десислава Станева
238 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.30 | 11:53

1
няма да продължи

Добави коментар

Водещи новини