ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат

  • 23 март 2023 12:45

  • 881
  • 2
ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат
© Булфото (архив)

Общинските съветници от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа внасят предложение до Столичния общински съвет за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на район „Красно село“. Правомощията на избрания 2019 г. кмет от „Демократична България“ – Росина Станиславова, бяха прекратени поради установен конфликт на интереси. СОС не успя да избере кмет нито на 9-и, нито на 16-и март. Почти месец районът стои реално без кмет и без управление. ГЕРБ и БСП приеха абсурдно решение, с което възлагат на столичния кмет Фандъкова да определи един от заместник-кметовете на „Красно село“ за кмет. Такава заповед няма, а вероятно няма и да има. Според ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа подобно решение е абсолютно незаконно и е ясно, че няма да произведе ефект.

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - София преди седмица изведе формула за излизане от ситуацията - след неуспеха да бъде избран един от тримата заместник-кметове на „Красно село“, следва да се продължи процедурата. „Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация при избор на кмет на община може да бъде избран и общински съветник. След като СОС не успя да избере заместник-кмет, по аналогия може да се продължи вече с избора на общински съветник. Тук вече идват и политическите аргументи. Предложението на ДБ за г-н Борис Милчев беше отхвърлено поради неудачност на предложението. Логиката сочи, че ДБ трябва да получат възможност да излъчат свой представител за кмет, но не кой и да е. Гражданите през 2019 г. решиха да бъдат управлявани от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа, е тази на председателя на групата им СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ). Ето и няколко аргумента – била е заместник-кмет на район „Красно село“, лидер на политическата група на ДБ в СОС, най-възрастният общински съветник в СОС“, гласи предложението на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

ВМРО: ДБ да поеме отговорност за управлението на район „Красно село“

Редно е най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, да подкрепи тази кандидатура, а не да продължава с политиката на инат, която заплашва да блокира тотално район „Красно село“.

Тъй като реално трета седмица Общинският съвет не може да излезе от ситуацията, внасяме предложение с проект за решение, като освен избор на кмет на районна от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа предлагаме и настояваме да се включат още две решения:

Възлагане на пълна финансова проверка на район „Красно село“ за начина и реда, по който са харчени средствата от бюджета за периода 2019-2023 г.;

Предоставяне на всички материали и информация за всички спрени административни производства в района, включително по заявления, жалби и сигнали на граждани.

От ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа призоваваме останалите политически групи за разум и диалог и в крайна сметка да бъде взето компромисно решение, което максимално да отразява нагласите и волята на избирателя от есента на 2019 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gergana

2023.03.23 | 19:15

2
била продава продукти със изтекъл срок на годност
Милен

2023.03.23 | 19:14

1
била продава сирене със изтекъл срок

Добави коментар

Водещи новини