Обсъждат утре промени в Закона за дипломатическата служба

  • 21 юни 2011 16:02

  • 672
  • 0
Обсъждат утре промени в Закона за дипломатическата служба
© Булфото

Измененията предвиждат, когато т. нар. комисия по досиетата установи принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на заемащи публични длъжности в дипломатическата служба, министърът на външните работи да освободи тези лица от съответната публична длъжност и да ги преназначи на друга длъжност в дипломатическата служба.

Част от промените целят още да се усъвършенства нормативната уредба, която се отнася до кариерното развитие на дипломатическите служители. Проектопрограмата на парламента предвижда заседанието утре да започне с ратификации на изменения в две заемни споразумения с Международната банка за възстановяване и развитие.

Едното е "Проект за развитие на общинската инфраструктура", а второто - "Проект за рехабилитация на пътната инфраструктура". На второ четене се очаква утре да бъдат приети изменения в Закона за социално подпомагане, с които се планира да се закрие фонд "Социално подпомагане" и да се създаде фонд "Социална закрила".

В проектопрограмата е и второто четене на промени в Кодекса за застраховането, предвиждащи да се въведе забрана за застрахователните компании да маркират автомобили с "Автокаско".

На първо четене в пленарната зала тази седмица се очаква да бъдат разисквани промени, внесени от Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент /ДПС/, в Закона за събранията, митингите и манифестациите, както и три законопроекта за изменения в Закона за електронните съобщения, предложени съответно от Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент /ДПС/, от Михаил Михайлов /Коалиция за България/ и от Министерския съвет.

В проекта за работата на депутатите е и представянето на годишния доклад за дейността на Комисията за защита на конкуренцията през 2010 г.

Тази седмица се очаква с два часа да бъде удължен петъчният парламентарен контрол и той да започне 9.00 часа.

Последвайте канала на

БТА
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини