Премиерът посочи ключовите елементи в борбата със сивата икономика

  • 13 март 2023 21:58

  • 1053
  • 4
Премиерът посочи ключовите елементи в борбата със сивата икономика
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Обществена нетърпимост, прецизно законодателство, стриктен контрол към всички проявления на сивата икономика и недекларирания труд, както и създаване на повече и по-добри, качествени работни места за българските работници и служители – това са ключовите елементи в борбата със сивата икономика според министър-председателя Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. Премиерът даде своята „рецепта“ за справяне с проблема в изказването си по време на церемонията по връчване на десетите награди на АИКБ „Икономика на светло“. „Заслугата на всеки един от Вас е тази, че се борите и създавате обществена нетърпимост към явлението „заплата в плик“, към сивата икономика във всичките ѝ проявления“, обърна се Донев към всички номинирани тази година, допринесли по различни начини за изсветляване на българската икономика, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. изтъкна, че почти 20 години от неговия професионален път са свързани именно с усилията да убеждава хората защо повече пари в плик сега всъщност ощетяват много повече за години напред.

Премиерът отбеляза, че сивата икономика има негативен ефект върху обществения, икономическия и най-вече социалния живот на държавата. „Тя оказва своето негативно въздействие върху осигурителните фондове, върху бюджетите на държавата и на общините, върху условията на труд, върху качеството на работните места“, категоричен беше Донев. Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. специално открои работата на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) по създаването на композитен индекс за икономика на светло в България, който представя лоялните практики за конкуренция в България.

Министър Алексиев: Обмисляме таван на надценката на основни продукти

„АИКБ нееднократно е алармирала за това, че сивата икономика вреди на българския бизнес. Всички нелоялни практики, които поддържат сивата икономика, всъщност пречат за нарастването на благосъстоянието ни като общество“, добави министър-председателят.

Той оприличи сивата икономика на хищно растение, което вирее на тъмно и се храни с нарушените ни осигурителни права и с недобрите условия на труд.

В рамките на церемонията премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. награди участниците в първата категория на конкурса – „За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към неформалната икономика”. „Всяка Ваша точна дума срещу сивата икономика създава по-добра информираност, повече предвидимост, лоялна конкуренция и по-добри условия на труд за българските работници и служители“, обърна се министър-председателят към номинираните в категорията и ги поздрави за приноса им за създаването на среда на обществена нетърпимост към всички форми на недеклариран труд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1053 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Соросопийските медии

2023.03.14 | 00:39

1
Козяк направи коалицията ПП+ДБ+ГЕРБ+ДПС. Ето тези ще ви пратят да станете на пушечно месо в Украйна, защото украинците почти свършиха. Е нали американците са ни "партньори". Казвам ви да знаете после да няма "Аз не знаех, никой не ми каза". Купувайте парцели на гробищата преди да са свършили.
до долния минетчия

2023.03.14 | 01:26

4
Духай на негърски уй, третополов скапан трол.

2023.03.14 | 01:07

3
Да ти ЕПМ и гнусен каПутински боклук
PaulaFox

2023.03.14 | 00:48

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини