Енергийният министър разкри какви са плановете за оборудването за АЕЦ "Белене"

  • 01 март 2023 18:42

  • 2156
  • 3
Енергийният министър разкри какви са плановете за оборудването за АЕЦ "Белене"
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

България няма да дава на Украйна оборудването на АЕЦ "Белене", това е поредната фалшива новина. С посланика на Украйна обсъдихме редица въпроси. Те имат интерес към нашето оборудване, но не сме го обсъждали. Решение по този въпрос може да вземе единствено Народното събрание. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Не бива да се спекулира с темата. Аз мога да предоставя пълни данни, на базата на които НС да вземе решение“, уточни той.

Министър Христов коментира и разследването на европрокуратурата, касаещо търговията с вредни емисии.

Росен Христов: Няма да даваме оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна

„В Министерство на енергетиката не е постъпвала информация за тази акция, не са ни търсили за съдействие. Ние приветстваме намерението да има прозрачност в сферата на енергетиката“, подчерта той.

„В случая става дума за обекти, които не са държавна собственост. С тези обекти и ние сме имали проблеми. Мога да уверя, че от страна на служебното правителство не е имало чадър над проверяваните обекти. Правили сме проверки и сме санкционирали, когато това се е налагало“, каза още министър Христов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2156 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пешо

2023.03.01 | 21:30

3
А,КЪДЕ е това оборудване,ПОКАЖЕТЕ да го ВИДИМ де,"другарю-министър"!?

2023.03.01 | 21:04

2
КАПУТАРНЯК КАКЪВ МИНИСТЪР СИ ТИ БЕ НЕ ЗНАЕШ КАКВО Е КИЛОВАТ И ВАТ.
Пею

2023.03.01 | 20:27

1
България не е получила никакво оборудване а куп старо желязо. Защо не кажете на хората истината. А са окрадени милиони. Защо криете истината!!???

Добави коментар

Водещи новини