Министър Демерджиев: Целта ни е да спрем мигрантите още на границата

  • 27 февруари 2023 10:10

  • 909
  • 7
Министър Демерджиев: Целта ни е да спрем мигрантите още на границата
© Булфото (архив)

Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала "Тракия" и това, което се изискваше от нас е направено. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1600

Трябва да сме наясно, че става въпрос за организирана престъпна група, която действа от Турция до последната европейска държава. Представете си цялата карта на Европа. По нея има изключително добре изградени престъпни структури. Смъртта, на която сме свидетели не е само в България, тя е отново на територията на цяла Европа. Когато говорим дължим фактите са точни. Истината е, че от територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа. България е само една възможна дестинация, но в никакъв случай не е най-натоварената, уточни Демерджиев. 

Той даде пример, че 60 мигранти са загинали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са дошли от територията на Турция.

Служебният министър коментира думите на Иван Гешев, че се играе на стражари и апаши.  

Главният прокурор изиска от МВР, ДАНС и Разузнаване цялата информация за трафика на мигранти

Главният прокурор трябва да е наясно, че нашата задача е да спрем вторичните преминавания на територията на страната. Първата ни задача е да ги спрем на границата. Там сме затруднени от 110 от граничната линия не е технически обезпечена. От ЕК ще помогнат да се обезпечи, да се набавят автомобили и да се увеличи щата на “Гранична полиция”. С министърът на отбраната ще направим всичко възможно с наличните сили да уплатним границата. Ще преследваме мигрантите, защото проникването им през наша територия е условие за приемането ни е Шенген. Всяка институция трябва да бъде отговорна към темата.  

Демерджиев уточни, че собственикът на буса с мигранти е издирен от МВР и предоставен на Прокуратурата още на 4 януари тази година. Той призова всички институции да започнат да изпълняват функциите си.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
909 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.02.27 | 19:44

7
Целта не е достигната значи провал със задачата
нормален

2023.02.27 | 13:10

6
ЗАЩО ДА ГИ СПИРАМЕ?

2023.02.27 | 12:34

5
НЕКАДЪРНИК
Батето

2023.02.27 | 11:27

2
Не разбирам, как ще ги СПРЕМ.По мое време, ако нарушителя на Държавната граница при три пъти обявяване: "Спри на място, вдигни ръце, стой ще стрелям", не се подчини и не спре с вдигнати ръце, бях длъжен да произведа няколко изстрела във въздуха. Ако и това не го респектира, той не спре или бяга и се опита да се укрия, бях Длъжен да стрелям на месо, от кръста надолу, което за съжаление не винаги се получаваше. Учудвам се, че не виждам такива действия от нарядите, които охраняват границата ни. Може би закона да е променен, или какво. Бих желал коментаторите, които са "големи" специалисти по охраната на границата ни, да го изяснят.

2023.02.27 | 12:25

4
ama ti kolega mi govorish za vremeto na komunizamat kogato imashe darjava no sega kolega pri evrogeiovete darjava niama i sam vijdash posledstviata
Бастун

2023.02.27 | 11:47

3
Демерджията още ли е министър бе?По слаб министър от тази медиина звезда не сме имали.И по пробита граница също не е имало.Нищо не работите в МВР.Само приказки и пушилка.

2023.02.27 | 11:15

1
smeshnik da ne bi da iskash da mi kajesh tce shte lishish prestapnicite po granicata ot hiliadite evra deto izkarvat ejednevno ot puskaneto na migranti

Добави коментар

Водещи новини