Държавният авиационен оператор ще осигурява спешна помощ по въздух

  • 22 февруари 2023 10:27

  • 890
  • 3
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

По-малко от 40 дни остават до 2 април – датата на редовните парламентарни избори. С това се усложнява темпото и сложността на задачите, които ние трябва да решаваме като служебно правителство. Това каза служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в началото на днешното редовно заседание на кабинета.

В тези рамки правим необходимото, за да подпомогнем основния компетентен орган – Централната избирателна комисия, за адекватната подготовка и провеждане на изборите. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в Изборния кодекс очевидно пораждат неясноти и практически трудности. Ние ще изпълним нашите задължения, но отговорите на всички основни въпроси – каква ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще се получи в 49-тото Народно събрание зависят единствено от партиите и коалициите, заяви Донев.

Гълъб Донев: Би било добре хартиеният и машинният вот да се записват поотделно

Отново ще напомня нашата ясна позиция - служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания и не работи "за" или "против" една или друга политическа формация. От 49-тото Народно събрание очакваме да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции, както и да излъчи работещо редовно правителство. Огромното мнозинство от българските граждани очакват бъдещите народни представители своевременно да разгледат и приемат неотложните закони, свързани с присъединяването ни към Шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната и реализацията на Националния план за възстановяване и устойчивост, посочи министър-председателят.

В оставащите 40 дни партиите и кандидатите за народни представители разполагат с време и възможност да спечелят доверието на избирателите с ясни политически послания. Ние от своя страна продължаваме да работим за решаването на реалните проблеми на хората. Днес ни предстои да разгледаме постановелението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което на Държавния авиационен оператор ще се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух. Нямаме съмнение, че това е работещото решение в полза на българските граждани, каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.22 | 11:05

1
РУСКИ БОКЛУК

2023.02.22 | 12:30

2
Пидал руски

2023.02.22 | 12:31

3
Прават вече списъците които ще бъдат съдени за измяна.Радеф и този балон са първи.

Добави коментар

Водещи новини