Каракачанов: Държавни служители, замесени в трафик на мигранти, да получават двойна на трафиканта присъда

  • 20 февруари 2023 14:51

  • 971
  • 1
Каракачанов: Държавни служители, замесени в трафик на мигранти, да получават двойна на трафиканта присъда
© Булфото (архив)

За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи. Само с коментиране не става. Няма последователна държавна политика. Българският парламент не се занимава с проблемите на хората, а с това да махне главния прокурор, за да сложи удобен за група ляволиберални политици главен прокурор. Това каза пред БНР Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, почетен председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1726

Според него съдебна реформа "няма да оправи нещата". 

Служители на Европол пристигат в България заради мъртвите мигранти край Локорско

"Фикцията да превземеш институциите на властта, за да управляваш държавата с абсурдна либерална идеология - не е решение на проблема. Това го гледахме 45 години по времето на комунизма". 

По думите му изказването на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев - че оградата по границата е сред причините за проблемите с нелегалните мигранти, е некоректно: 

"Аз съм инициаторът да се прави такава ограда. През 2014-2015 година буквално изнудихме Бойко Борисов да започне да я прави. Но срещу нея скочиха ляволибералните политици, които му бяха коалиционни партньори, както и голям процент от медиите. Обясняваха, че ние сме десни популисти - националисти и как може да спираме тези нещастни хора, които бягат от войната. А статистиката показваше, че 70% от нахлуващите в България не са бягащи от войната в Сирия... Оградата била виновна. Ако си направите ограда на къщата и седем години не я поддържате, естествено че ще започне да пада, след като има и опити да бъде унищожавана, рязана, прескачана... За времето, в което бях министър, проверете колко са случаите на нелегално влизане, как се процедираше с нелегалните мигранти! Аз носех отговорност. Моята заповед към армията, която бях изпратил на границата, беше - нулева толерантност и недопускане да се премине границата". 

В предаването "12+3" Каракачанов подчерта, че допълнителни събития - като земетресението в Турция и Сирия и войната в Украйна, ще предизвикват големи човешки маси да търсят спасение към Европа: 

"Трябва по-строго и категорично законодателство. От пет години нагоре без право на обжалване. Не само конфискуване на автомобила, а на цялото имущество. Държавни служители, замесени в трафика, да получават двойна на трафиканта присъда. И доживотно да не могат да заемат държавна служба. Подбор на полицията. Публична тайна е, че през последните 20 години в полицията се наемат кадри на връзкарска основа. Където армията охранява, няма корупция, преминаването е по-малко. Защо не използваме дронове на границата?". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2023.02.20 | 19:44

1
голяма изненада,корумпета ченгета !!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини