Експерти: Европа трябва да ни помогне със справянето с мигрантите

  • 20 февруари 2023 11:15

  • 317
  • 3
Експерти: Европа трябва да ни помогне със справянето с мигрантите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Трагедията с мигрантите в Локорско коментираха Филип Гунев, експерт по гранична и вътрешна сигурност на ЕС и бивш зам.-министър на вътрешните работи, както и бившият вътрешен министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1614

В ефира на NOVA NEWS Гунев изрази мнение, че такава група мигранти трудно може да премине у нас без участието на гранични служители.

Радев пък посочи, че нестабилната политическа система, недоверието в институциите, обвързаностите, слабата работа на службите, липсата на стабилна власт и няколкото служебни правителства са причината за такива инциденти. Той заяви, че е необходимо да има повече ефективни присъди за трафик на хора.

Гунев коментира, че липсва синхрон между институциите, което пречи на разрешаването на проблема. Той е на мнение, че по казуса "Локорско" трябва да има сериозни присъди, което ще бъде с ефект и на превенция.

Според Радев и Европа трябва да помогне за справянето с мигрантския натиск у нас, но тя се „дистанцира“. Гунев заяви, че и ЕС, и България е трябвало да инвестира пари за подсигуряване на границата ни.

Демерджиев с още информация по случая "Локорско"

Гунев посочи, че мигрантският натиск е глобален процес, но безконтролното преминаване през нашата страна не може да продължава. Радев пък призова президента Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
317 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.20 | 13:01

3
Как мразения ГЕРБ се справяха, а тези допуснаха служители на мвр и гранична полиция да станат жертва,5-ма загинали имаме вече.Чакам отговор!Нали всичко щеше да е наред?Нека да видят с какво се е справял лошия Б.Б.И нямаше да се краде и всички да са почтени ,и ще се отлепяме от последното място по различни показатели.То на думи всичко е цветя и рози ,а на дела разруха.

2023.02.20 | 11:48

2
platen bokluk evropa triabva da prati tehni granicari i balgarskite trafikanti triabva da badat izhvarleni eto taka shte pomogne evropa
.

2023.02.20 | 11:31

1
Пускайте ги да вървят в Австрия и Холандия. Защо ние трябва да ги пазим!

Добави коментар

Водещи новини